Predavanje ERIKA OLOVSSONA “Ozbiljna igra: Važno je početi od sebe”

Erik-Olovsson-e1465558984890

U sklopu prvog izdanja DESIGN DISTRICTA ZAGREB u subotu 18. 6. u 12 sati u Galeriji Miroslav Kraljević (Šubićeva 29) održat će se predavanje švedskog dizajnera ERIKA OLOVSSONA, naslovljeno OZBILJNA IGRA: VAŽNO JE POČETI OD SEBE. To je samo jedno od brojnih događanja koje u narednih nekoliko dana oživljava gradsku zonu čija je arterija Martićeva ulica u Zagrebu i okuplja oko sebe brojne kreativce, dizajnere, umjetnike i kulturne djelatnike koji gravitiraju upravo oko te zone.

Erik Olovsson, poznati švedski dizajner mlađe generacije, održat će predavanje s prezentacijom novijeg rada vlastitog Studija E.O, osnovanog 2013. u Stockholmu. Olovsson i njegovi kolege rade u područjima produkt dizajna i namještaja te dizajna vizualnih komunikacija, za klijente kao što su COS, Menu, Rossana Orlandi, Nak Nak i Acne JR. Prošle godine platforma Formex Nova uručila je Olovssonu Nagradu za nordijskog dizajnera godine.

Studio E.O u dizajnu se fokusira na projektiranje metoda i sustava, težeći intuitivnom i eksperimentalnom pristupu problemima te kombinirajući samoinicirane i naručene projekte. Trudi se držati van sigurnosnih zona, potičući rad u različitim poljima i tehnikama.

Olovson je rođen 1982. u Uppsali. Diplomirao je 2012. na Školi za umjetnosti i dizajn Konstfack u Stockholmu, dok je izvorno studirao lijepe umjetnosti i fotografiju na Konstskolanu i grafički dizajn na Berghs SOC. Prije osnivanja vlastitog studija, radio je tri godine kao umjetnički direktor u modnom brandu Acne.

Gostovanje Erika Olovssona omogućilo je Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj.