Okrugli stol “Identiteti prostora”

Povodom bijenalne izložbe Podobe časa (Slike vremena) koja će biti postavljena u Cankarjevem domu u Ljubljani u četvrtak, 3. ožujka 2016. u 17 h održat će se okrugli stol na temu Identiteta prostora. Jedan od sudionika okruglog stola je i Damir Bralić kao predstavnik HDD-a.


Gosti okruglog stola
su: Damir Bralić, predstavnik HDD-a (Hrvatsko dizajnersko društvo), prof. Janez Koželj, podžupan MOL, dr. Petra Černe Oven, ALUO (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje), Tanja Grujičič, predsjednica DOUM (Društvo mladih oblikovalcev in umetnikov), Mateja Panter, potpredsjednica DOS.

Moderatorica: Danijela Grgić, predsjednica Strokovnega sveta DOS

Lokacija događanja: Cankarjev dom, Velka sprejemna dvorana

Tema okruglog stola je identitet prostora, kriza vrijednosti u korelaciji s percepcijom primjenjivosti dizajna u praksi

Tema stola je pojam identiteta u našem prostoru. Kako osobni identitet, uz porast krize sustava vrijednosti utječe i reflektira se na druge aspekte mobilnog društva? Gdje se na tom raskršću nalaze dizajn i arhitektura i da li mogu doprinositi prepoznatljivijem stabilnom kulturnom identitetu?

Kakav je odnos lokalnog naspram globalnog? Žudnja za identitetom nalazi izvor u želji za sigurnošću, ali ona je isto tako dvoumna, kaže Z. Bauman. Vjernost ili pripadnost jednom identitetu radije zamijenimo s mrežom povezanosti. Korelacija između imagea i identiteta. Nakon okruglog stola slijedi razgovor i pitanja publike.

Izložbu PODOBE ČASA možete pogledati u Cankarjevom domu do 14. ožujka 2016.