Poziv za sudjelovanje na izložbi IIIDaward 2017

Međunarodni institut za informacijski dizajn u Beču poziva sve dizajnere i studente dizajna na prijavu radova u širokom rasponu od vizualizacija podataka do razvijanja informacijskih sistema koji postižu određene ciljeve u relaciji s potrebama korisnika

Međunarodni institut za informacijski dizajn u posljednjih 30 godina postao je jedno od najpoznatijih imena u razvijanju discipline informacijskog dizajna u cijelom svijetu. Komunikacija novih podataka i informacija s drugima je ono što transformira iste u znanje i tako čini plodno tlo za razvoj discipline.

Izložba IIIDaward 2017 predstavit će svjetsku produkciju informacijskog dizajna u posljednje tri godine. Nagrade se dodjeljuju u 15 kategorija, od kojih je svaka usmjerena na određeno područje. Prijave će biti žirirane po kriterijima koji uzimaju u obzir kompleksnost i proces rješavanja problema. Potrebno je jasno izolirati problem, pokazati rješenje i predstaviti utjecaj koji ima na društvo.

info-design2

Međunarodni ocjenjivački žiri sastavljen je od stručnjaka u svojim područjima: Gli Additivi (Italija), Thomas Bade (Njemačka), Jacqueline Gothe (Australija), Keiichi Koyama (Japan), Christian Lunger (Austrija), Maija Rozenfelde (Latvija) i Susan Verba (SAD).

Rok za prijavu radova je 28. veljače 2017. godine, a uži krug odabranih (maksimalno pet radova iz svake kategorije) i pobjednici bit će objavljeni 24. ožujka na službenim stranicama.

Sve pojedinosti o prijavama možete pronaći ovdje.

Dodatne informacije mogu se pronaći na društvenim stranicama:

facebook.com/IIIDnet

twitter.com/IIIDtweet