Poziv za prijavu radova za sudjelovanje u Dizajn zoni sajma Ambienta 2017

U sklopu 44. međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije AMBIENTA, koji se od 11. do 15. listopada 2017. održava na Zagrebačkom velesajmu, održava se zasebni sement AMBIENTA BOX s ciljem poticanja procesa komunikacije između predstavnika kreativnih industrija s jedne strane te poslovnih posjetitelja, proizvođača i trgovaca, široke publike i predstavnika medija kao tradicionalnih posjetitelja sajma Ambienta s druge. Rok za prijavu radova produljen je do 15. rujna 2017.!

AMBIENTA BOX promotivna je platforma namijenjena predstavljanju radova i ideja kako mladih tako i profesionalnih dizajnera – autora dizajnerskih proizvoda koji uključuju namještaj, rasvjetu i opremu za unutarnje i vanjsko uređenje privatnih i javnih prostora.

U direktnoj i osobnoj komunikaciji sa posjetiteljima dizajneri na sajmu AMBIENTA mogu dobiti kvalitetne povratne informacije na licu mjesta. Na ovaj način testiranje proizvoda, te prepoznavanje trenutnih potreba tržišta otvara mogućnost usavršavanja proizvoda te nastanak novog kreativnog procesa, odnosno novog proizvoda. Sudjelujući na sajmu kao izlagači, dizajneri su u prilici pronaći poslovnog partnera za ostvarivanje svojih projekata, ostvariti nove kontakte i kreirati bazu podataka potencijalnih klijenata, prodavati svoje proizvode i usluge, promovirati svoj rad, steći prepoznatljivost i steći ugled.

 

OPĆI UVJETI SUDJELOVANJA

Poziv je otvoren za:

– hrvatske i inozemne samostalne dizajnere, dizajnerske timove ili studije, arhitekte i inženjere drvne tehnologije, inženjere strojarstva odnosno profesionalce iz područja djelovanja industrijskog/produkt dizajn

– hrvatske i inozemne studente, polaznike obrazovnih programa i programa stručnih usavršavanja iz područja kreativnih industrija (produkt dizajn)

– hrvatske i inozemne pravne osobe koje prijavljuju dizajnere i njihove produkte odnosno prototipove/proizvode/serije proizvoda

 

Svaki sudionik/pravna osoba može prijaviti više prototipova, proizvoda ili serije proizvoda (npr. garnitura) na izlagačkom prostoru od 9m2. Ako izlagački modul od 9m2 nije dovoljan za izlaganje proizvoda, Zagrebački velesajam nudi mogućnost dokupa dodatnih modula po cijeni propisanoj ovim Pozivom. Izlagački modul namijenjen je izlaganju proizvoda ili više njih kojima je svima autor jedan dizajner ili kreativni tim. Dizajner ili kreativni tim obvezan je priložiti izjavu kojom potvrđuje autorstvo rada (produkta/prototipa/serije proizvoda) prijavljenog za izlaganje na AMBIENTA BOX, čime jamče da su ovlašteni za izlaganje istog.

 

Studenti i/ili polaznici obrazovnih programa i programa stručnih usavršavanja mogu prijaviti samoinicirane prototipove/proizvode/serije proizvoda nastale u okviru obrazovnih ustanova. Ako prijavljuju prototipove/proizvode/serije proizvoda nastale u okviru obrazovnih ustanova, obvezni su svoju prijavu uskladiti sa mentorom i pravilima obrazovne ustanove. Na prijavnici studenti i/ili polaznici obrazovnih programa i programa stručnih usavršavanja obavezno navode mentora i obrazovnu ustanovu u kojoj je rad nastao.

Ako dizajnera prijavljuje pravna osoba, dizajner je izlagač, a pravna osoba snosi troškove prijave i izlagačkog modula.

Prijavom sudionici prihvaćaju uvjete ovog Poziva i Opće uvjete izlaganja Zagrebačkog velesajma. Prijavljeni izlagači obvezuju se izložiti prijavljene prototipove/produkte/serije proizvoda. Ako će zadani izložbeni modul dodatno uređivati, prijavljeni izlagači dužni su dostaviti prikaz i tehnički opis idejnog rješenja uređenja izložbenog modula.

 

Zagrebački velesajam ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova, kao ni trošak njihove dostave niti povrata. Troškove izrade prijavljenih prototipova/proizvoda/serija proizvoda, dopreme i otpreme istih, kao i dodatnog uređenja izložbenog modula snose prijavljeni izlagači. Prijavom sudionici Zagrebačkom velesajmu daju pristanak za objavu prijavljenih informacija o dizajnerima i prototipovima/proizvodima/serijama proizvoda te njihovo korištenje u promotivne svrhe (katalog, press objave medijskim partnerima i medijima, web stranice, društvene mreže) bez naknade. Nema garancije da će svi prijavljeni sudjelovati kao izlagači u zasebnom segmentu sajma AMBIENTA-BOX 2017. Zagrebački velesajam zadržava pravo odbiti prijavu pojedinih izlagača ukoliko njihovi proizvodi/prototipovi/serije proizvoda ne zadovoljavaju kriterije ili nisu izvedeni prema pravilima struke. Zagrebački velesajam ima pravo maknuti produkte sa izložbenog prostora koji nisu navedeni u prijavi i odobreni za izlaganje.

 

Prijaviti se mogu:

– prototipovi/proizvodi/serije proizvoda koji još nisu u serijskoj proizvodnji

– gotovi proizvodi

– u kategorijama: namještaj, oprema i predmeti za unutarnje i vanjsko uređenje i rasvjeta.

 

Produkti koji su bili izloženi prošlih godina u segmentu AMBIENTA-BOX također se mogu prijaviti, ali ne sudjeluju u ocjenjivanju za Nagradu za dizajn, osim u slučaju ako su redizajnirani ili unaprijeđeni ili prošireni na seriju proizvoda. Prethodno sudjelovanje treba naznačiti u Prijavi. U prijavi je potrebno naznačiti da li se prototip/proizvod/serija proizvoda prvi puta premijerno prikazuje na Ambienti (svjetska ili hrvatska premijera). Kako bi privukli i zadržali posjetitelje na svom izložbenom prostoru, sudionicima dajemo mogućnost osmišljavanja uređenja izložbenog modula. Izložbeni modul je zadane forme – 9m2 – s osnovnim uređenjem („octanorm“ sustav za uređenje izložbenog prostora-bijeli paneli, crni tepih, rasvjeta, natpis sa imenom dizajnera/dizajnerske grupe)-napomena: u prijavi navesti točan naziv kojim ćete se predstaviti: ime dizajnera/ime kreativnog tima). Izložbeni modul sudionici mogu urediti s vlastitim inovativnim elementima uređenja. Za potrebe dodatnog uređenja izložbenog modula sudionici su u mogućnosti naručiti i dodatne tehničke usluge (npr. ADSL flat, priključak za odvod i dovod vode i dr.) i dodatnu opremu „octanorm sustava“ u ponudi Zagrebačkog velesajma. Više informacija u prilogu poziva – tehnički opis, cjenik dodatnih tehničkih usluga i cjenik dodatne opreme „octanorm“ sustava).

 

Svim prijavljenim izlagačima se nudi:

– Usluga prezentacije proizvoda i dizajnera medijima (press objave za stručne medije, press materijali u press centru Zagrebačkog velesajma, facebook i web stranice)

– do 50 poslovnih pozivnica/ulaznica za potencijalne poslovne partnere bez naknade

– Izlagačka ulaznica i parking znak

– DIZAJN PLUS – nagrada za dizajn – produkti koji još nisu bili izloženi u AMBIENTA BOX segmentu ulaze u izbor nagrade za dizajn (broj nagrada i kategorija ovisi o broju izlagača i izloženih prototipova/proizvoda/serija proizvoda na sajmu Ambienta). Osnovni kriteriji pri ocjenjivanju u cilju dodjeljivanja nagrade DIZAJN PLUS najboljima bit će inovativnost, konceptualna jasnoća i konzekventnost, funkcionalnost, estetska kvaliteta, tehnologičnost, ekonomičnost, inovativna uporaba ekoloških materijala i za prototipove dodatno – mogućnost realizacije.

 

UVJETI ZA PRIJAVU

Sudionici mogu imati više prijava. Za svaku prijavu potrebno je uplatiti pristupnu kotizaciju. Pristupna kotizacija se ne vraća.

Prijave se šalju u elektroničkom formatu putem web servisa za prijenos podataka (npr. jumbo mail, Dropbox) na email adresu zv.ambientadizajn@zgh.hr s naslovom email poruke Prijava – AMBIENTA BOX 2017.

Sve detalje i uvjete prijave te skice izložbenih modula možete naći u priloženoj dokumentaciji. Kontakt za dodatne informacije: zv.ambienta-dizajn@zgh.hr

 

LINKOVI:

Poziv Ambienta 2017

Opći uvjeti izlaganja

Prijava za pravne osobe 2017

Prijava za fizičke osobe 2017