Poziv za prijavu na 15. međunarodni natječaj Trieste Contemporanea

Pozivamo sve zainteresirane dizajnere i dizajnerice da se prijave na 15. međunarodni natječaj za dizajn Trieste Contemporanea pod nazivom SEATS OF UNDERSTANDING. Natjecatelji trebaju prijaviti originalni i neobjavljeni projekt uličnog namještaja: funkcionalnu instalaciju za sjedenje. Sudjelovanje je otvoreno za sve profesionalce iz srednje i istočne Europe, a ukupni nagradni fond iznosi 10.000 EUR. Prijave su otvorene do 12. svibnja, a više detalja o natječaju i načinu prijave možete naći u nastavku teksta.

Novo izdanje ovog natječaja, koje je 1995. godine utemeljio talijanski znanstvenik estetike i dizajna Gillo Dorfles, inicijativa je prema “GO! 2025—Nova Gorica i Gorica Europska prijestolnica kulture 2025”. Inicijativa se provodi pod pokroviteljstvom Srednjoeuropske inicijative (CEI) i ADI-ja, Talijanskog udruženja za industrijski dizajn.

Kandidati se pozivaju da prijave originalni i neobjavljeni projekt za ikonski predmet uličnog namještaja: funkcionalnu instalaciju za sjedenje (npr. klupa), koja bi također mogla predstavljati simbolička značenja povezana s povijesnom lokacijom Nove Gorice/Gorizia (gradovi koji čine jedno kontinuirano urbano područje na talijansko-slovenskoj granici) i dijeljenje kulturnih vrijednosti.

Sudjelovanje je otvoreno, bez naknade, za profesionalce svih dobi iz srednje i istočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Moldovija, Poljska, Republika Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Slovačka, Slovenija , Srbija i Ukrajina). Ukupni nagradni fond natječaja iznosi 10.000,00 €.

Natjecatelji se moraju prijaviti do 12. svibnja 2024. putem online obrasca za prijavu na web stranici Trieste Contemporanea.

 

Odluku o najboljim radovima donijet će žiri u sastavu:

Giuliana Carbi Jesurun (Trieste Contemporanea)

Barbara Fabro (Central European Initiative)

Nicla Indrigo (ADI–Associazione per il Disegno Industriale)

Giulio Polita (architect and architectural historian)

Maja Vardjan (MAO–The Architectural Museum Ljubljana)

predstavnik/ca Fundacije Kathleen Foreman Casali

 

Svečana dodjela nagrada održat će se u Trstu do kraja lipnja 2024. Žiri će također odabrati nekoliko najboljih radova koji će biti prikazani na završnoj izložbi u Trstu uz svečanu dodjelu nagrada.

 

Pročitajte PRAVILA natječaja.

Informacije: https://www.triestecontemporanea.it/en/

Kontakt: info@triestecontemporanea.it