Poziv studentima za sudjelovanje na DA! festivalu

Od 6. do 8. listopada 2017. u prostorima Arhitektonskog fakulteta, Studija dizajna i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu održat će se četvrto izdanje studentskog DA! FESTIVALA. Organizatori ove manifestacije su studenti dizajna i arhitekture, a cilj festivala je afirmacija mladih i talentiranih studenata koji žele ponuditi nove, svježe i kreativne ideje na području arhitekture, dizajna i umjetnosti. Osim izložbe radova, program će sadržavati predavanja, radionice, koncerte, market, piknik i projekcije filmova, a prijave za izlaganje na DA izložbi i DA marketu traju od 1. do 30. rujna.

Prvo izdanje DA! festivala održano je 2011. godine u Kačićevoj ulici 26 u zgradi Arhitektonskog fakulteta u organizaciji studenata dizajna i arhitekture uz podršku Kluba studenata dizajna i Studentskog zbora Arhitektonskog fakulteta. Cilj festivala bio je predstavljanje studentskih radova putem izložbi i radionica, predavanja stručnjaka s polja dizajna i arhitekture te druženje uz popratni filmski i glazbeni program.

 

DA! festival 2012. godine: chill zona

DA! festival 2012. godine: chill zona

 

Iako diskontinuirano održavan, festival je rastao kroz godine otvarajući vrata i ostalim umjetničkim i umjetničko-tehničkim studijima iz zemlje i regije. Tako su osim studenata dizajna i arhitekture sudjelovali studenti s ostalih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu ali i gostujući studenti iz Splita i Beograda. Neki od dosadašnjih predavača značajni su arhitekti i dizajneri: Nikola Filipović, Nenad Fabijanić, Saša Begović, dvojac iz NFO-a – Kata Marunica i Nenad Ravnić, Nikola Radeljković, Tonči Čerina, Filip Gordon Frank, Hrvoje Živčić, Dario Dević, Damir Bralić i Bojan Krištofić.

 

DA! festival 2012. godine: DA! market

DA! festival 2012. godine: DA! market

 

Organizatori ističu multidisciplinarnost te ove godine na DA! festivalu imaju priliku sudjelovati studenti Studija dizajna, Arhitektonskog fakulteta, Grafičkog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti, Muzičke akademije Zagreb, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Krajobrazne arhitekture – iz Zagreba, Umjetničke akademije i Arhitektonskog fakulteta iz Splita, ali i Akademije za likovnu umjetnost i oblikovanje i Fakulteta za arhitekturu iz Ljubljane (SLO).

 

DA! festival 2012. godine: izložba radova polaznika radionice

DA! festival 2012. godine: izložba radova polaznika radionice

 

Festival će se održati od 6. do 8. listopada, a ove će se godine, uz Kačićevu 26, proširiti na Frankopansku 12 i Ilicu 85. Pod motom „studenti studentima“ želja je potaknuti suradnju između različitih generacija, kao i umjetničkih struka s područja dizajna vizualnih komunikacija, produkt dizajna, dizajna interijera, tipografije, fotografije, filma, animacije, arhitekture, urbanizma, likovne umjetnosti, tekstilnog dizajna, krajobrazne arhitekture i glazbe. Također, od iznimne je važnosti za DA! festival i upoznavanje šire javnosti sa studentskim projektima i osvješćivanje njihovog potencijala i kvalitete te poticanje suradnje među strukama. Najavljene su izložbe, koncerti, market, piknik, projekcije filmova, radionice i predavanja, a detaljan program i gosti uskoro će biti objavljeni.

 

prijavegif

 

Prijave za izlaganje na DA! izložbi i DA! marketu traju od 1. do 30. rujna a detaljne informacije možete pročitati ovdje.