Poziv ilustratorima

Hrvatska dječja knjiga poziva ilustratore, strip crtače, kipare, arhitekte, dizajnere, animatore, učenike, studente i profesore ilustracije, da pošalju isprinte svojih radova koje će u oglednim mapama biti izložene stranim nakladnicima i agentima na štandu Hrvatske dječje knjige na Sajmu u Bologni.

Hrvatska dječja knjiga već niz godina organizira nastupe na međunarodnim sajmovima i kroz izložbe i kataloge predstavlja hrvatske ilustratore. Kako je Hrvatska ove godine zemlja gost na Sajmu dječje knjige u Bologni (30. 3. – 2. 4.2015.) hrvatski ilustratori biti će u centru pažnje nakladnika i agenata iz cijelog svijeta.

Pozivamo ilustratore, strip crtače, kipare, arhitekte, dizajnere, animatore, učenike, studente i profesore ilustracije, sve one koji se bave ilustracijom, koji imaju objavljene knjige i one koji imaju spremne ili gotovo spremne projekte za objavljivanje, bez obzira da li sudjeluju na izložbi hrvatskih ilustratora u Bologni ili ne, da nam pošalju isprinte svojih radova na šest A3 stranica, koje ćemo mi složiti u ogledne mape i na štandu Hrvatske dječje knjige izložititi stranim nakladnicima i agentima.

Svaki ilustrator će biti predstavljen na tri A3 obostrane stranice u mapi.

1. Tema nije zadana.
2. Sami odabirete radove koje ćete staviti na tih šest stranica.
3. Dizajnirate stranice onako kako vi želite, znate i mislite da ćete najbolje istaknuti svoj rad.
4. Svaku stranicu treba potpisati i napisati kontaktne informacije.
5. Isprintajte šest pojedinačnih ili tri obostrane A3 stranice.

Nakon Sajma dječje knjige u Bologni, mape će biti izložene na Sajmu knjiga u Frankfurtu koji se održava u listopadu.

Isprinte treba poslati ili dostaviti svaki radni dan od 8 – 16h završno s 6. ožujkom 2015. na adresu: Hrvatska dječja knjiga, A. Hebranga 22, 10000 Zagreb

Sve dodatne upite molim poslati u inbox Facebooka: Hrvatska dječja knjiga.

Za Hrvatsku dječju knjigu i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade:
Silvija Šesto, Davor Šunk, Saša Krnic, Andrea Petrlik Huseinović, Kašmir Huseinović