Petra Milički gostuje u Dizajn dijalozima

U četvrtak 9. veljače u 18 sati u CROATIAN DESIGN SUPERSTOREU održat će se 22. po redu DIZAJN DIJALOZI, a gošća ovog izdanja je dizajnerica PETRA MILIČKI, autorica koja vješto barata različitim medijima, dajući svakom svoj prepoznatljivi potpis. Razgovor i ovog puta vodi dizajner i kritičar BOJAN KRIŠTOFIĆ.

Fotografija na naslovnici: Naqia Esufa Lee

U svom freelance radu Petra Milički najpoznatija je po suradnjama sa sudionicima civilne kulturne scene u Hrvatskoj i inozemstvu, realizirajući niz formalno i vizualno svježih te društveno vrijednih projekata. Među njenim klijentima su filmski festivali Kratki na brzinu i Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, festival poezije 50 Poems for Snow, Virtualni muzej Dotrščina, platforma 1postozagrad, Documenta ― centar za suočavanje s prošlošću, Goethe-Institut, BRID: Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju i mnogi drugi.

 

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva; naručitelj: HFS, 2016.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva; naručitelj: HFS, 2016.

 

Petra Milički magistrirala je dizajn vizualnih komunikacija 2011. na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu te dizajn umreženih medija na Piet Zwart Institutu u Rotterdamu 2013. godine. U samoiniciranom radu najčešće se bavi interpretacijom postojećeg, kolektivno produciranog materijala te izgradnjom medija koji takvu produkciju potiču. Trenutno se bavi temom kulture i politike sjećanja u novomedijskom okolišu, iz čega je proizašao njezin diplomski rad na magisteriju u Nizozemskoj Monuments of a Yugo-sized Global Village (2013.), kao i njegov nastavak Monuments of the Future, koji predstavlja sa suradnicom Anikom Schwarzlose u studenom 2016. u zagrebačkoj Galeriji Miroslav Kraljević. Osim kao freelance dizajnerica, Petra Milički radi i kao članica organizacijskog tima festivala Dan D.

 

Velesajam kulture 7; u koautorstvu s Nikom Mihaljevićem i Katarinom Zlatec;  naručitelj: Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu

Velesajam kulture 7; u koautorstvu s Nikom Mihaljevićem i Katarinom Zlatec; naručitelj: Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu

 

U razgovoru s ovom autoricom govorit će se o raznovrsnim temama kojih se dotiču njezini radovi, o društvenim pozicijama freelance dizajnera/ica i nomadskom načinu života suvremenih kreativaca, o socijalnom i političkom angažmanu putem dizajna (odnosno njegovom preispitivanju) te aktivizmu u kulturi.

 

Festival alternativnih zborova; klijent: Hor 29. novembar, 2015.

Festival alternativnih zborova; klijent: Hor 29. novembar, 2015.

 

Dizajn dijaloge vodi i koordinira dizajner i pisac Bojan Krištofić, član CDSS tima. Kao prodajni i izložbeni prostor namijenjen proizvodima i konceptima domaćih dizajnera/ica, CDSS služi njihovom okupljanju i umrežavanju te medijskoj i tržišnoj promociji, dok publika dobiva priliku da ih upozna i informira se kroz opušteno i neposredno druženje.

 

An Anthem to Open Borders, 2013

An Anthem to Open Borders, 2013