Otvorenje izložbe DESIGN DIVERSITY u Rovinju

Od 24. do 27. lipnja u Multimedijalnom centru (MMC) Rovinja održat će se izložba Design Diversity, sastavljena od tri posebne priče odnosno viđenja modernog dizajna. Riječ je o plodnoj suradnji Međunarodnog instituta za informacijski dizajn (IIID) iz Beča, Instituta za univerzalni dizajn (IUD) iz Njemačke i rovinjskog Studija Tumpić/Prenc. Bit će izloženi nagrađeni radovi na temu informacijskog dizajna, zatim radovi IUD-a koji potiču raznolikost i uključivost, kao i nagrađeni radovi Studija Tumpić/Prenc.

Bečki IIID je tijekom posljednjih 38 godina postao jedna od najpoznatijih mreža za razvoj informacijskog dizajna u cijelom svijetu. Okuplja članove i prijatelje, strastvene u namjeri da informacije učine jasnijima u svakodnevnom životu, poslu, obrazovanju i znanosti. S tom namjerom Institut je osnovao nagradu IIID Award kojom honoriraju najbolje svjetske radove na području informacijskog dizajna. Mnogobrojni nagrađeni radovi bit će predstavljeni na izložbi u Rovinju.

Institut za univerzalni dizajn (IUD), pak, stvara prostor i mrežu za odgovoran dizajn koji se fokusira na raznolikost društva te u tu svrhu već 15 godina dodjeljuje svoje nagrade. Izložbe ovog instituta, koje pozivaju na zajedničko stvaranje i sudjelovanje, osmišljene su kao interaktivna pozornica koja eksplicitno traži komentare, ideje i impulse. IUD je uključen u Novi europski Bauhaus, inicijativu Europske unije koja se fokusira na ljude u njihovoj različitosti. Putujućom izložbom, koja će biti prikazana i u Rovinju, predstavljaju dizajn koji definiraju estetika, održivost i uključivanje.

Studio Tumpić/Prenc nagrađivana je rovinjska kreativna agencija čiji su radovi u samo sedam godina postojanja uvelike zapaženi diljem svijeta. Fokus ovog studija je na  različitim projektima, od razvoja marketinških kampanja, preko vizualnih identiteta i dizajna pakiranja, do realizacije interaktivnih izložbi. Prošlu su godinu završili kao hrvatska agencija s najvećim brojem međunarodnih nagrada, a jedna od njih je i spomenuti IIID Award. Svoje nagrađene radove predstavit će i na izložbi Design Diversity u rovinjskom MMC-u.

Izložba će biti otvorena od 24. do 27. lipnja u rovinjskom MMC-u, Trg brodogradilišta 5, svakog dana od 10 do 13 h te od 18 do 20 h. Ulaz je slobodan, a za sve zainteresirane omogućene su na zahtjev i vođene ture. Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 24. lipnja u 12 sati.