Otvorene prijave za bootcamp najuspješnijeg hrvatskog crowdfunding programa

U 2018. godini nastavljamo s edukativnim aktivnostima za naše članove. U subotu 3. veljače agencija Brodoto u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom organizira besplatnu informativnu radionicu Crowdfunding bootcamp za sve dizajnere koji bi voljeli naučiti osnove ovog sve popularnijeg načina financiranja projekata. Radionica će se odvijati uz podršku projekta prekogranične suradnje CROWD-FUND-PORT. Prijave za sudjelovanje na radionici primaju se do 28. siječnja.

 

Crowdfunding je pojam koji se odnosi na javno prikupljanje sredstava putem posebno osmišljenih internet platformi namijenjenih upravo namicanju iznosa potrebnog za realizaciju određenog projekta. Uspješnost prikupljanja sredstava ne ovisi svakako samo o ideji iza projekta, već i o načinu prezentacije, kampanji te mnogim drugim postupcima o kojima ćete više saznati na ovoj radionici.
Crowdfunding industrija u svijetu bilježi kontinuirani rast — samo prošle godine crowdfundingom je prikupljeno više od 34 milijarde USD, a do 2025. godine Svjetska banka predviđa rast do 93 milijardi USD. U Hrvatskoj je crowdfundingom do sada prikupljeno 13 milijuna HRK, a pravi potencijal domaće kreativne industrije tek se treba osloboditi. Prijave za sudjelovanje se zaprimaju do 28. siječnja 2018. Požurite s prijavom jer je broj mjesta ograničen!

 

Na radionici ćete naučiti:

  • što je crowdfunding – njegova povijest i razni tipovi
  • koja je razlika Kickstartera i Indiegogoa
  • koje su najčešće greške koje rade pokretači kampanja
  • prepoznati primjere uspješnih i neuspješnih kampanja iz regije
  • dobiti priliku razgovarati o svojim idejama za kampanju
  • trikove za uspješnu kampanju

 

Crowdfunding bootcamp zamišljen je kao inicijalna (uvodna) radionica, namijenjena upoznavanju polaznika s mogućnostima koje nudi crowdfunding, upoznavanju s osnovnom terminologijom, zahtjevima, mogućnostima te sticanju uvida u potencijale koje nudi Crowdfunding Akademija. Polaznici će nakon radionice moći pristupiti upisu na Crowdfunding Akademiju, ako budu zainteresirani, te dobiti sve potrebne informacije o daljnjoj edukaciji (školarina, termini, vrijeme trajanja, stečeno znanje i vještine).


O agenciji Brodoto

 

Agencija Brodoto je vodeći edukator o crowdfundingu u Hrvatskoj i Srbiji te iza sebe ima desetke uspješnih kampanja i nekoliko međunarodnih konferencija na temu crowdfundinga. U sklopu projekta CROWD-FUND-PORT Brodoto predstavlja nacionalnu kontakt točku za savjetovanje o crowdfundingu za poduzetnike (Crowdfunding Hub Zagreb) te organizira besplatne radionice za poduzetnike. Ako ste u prošlosti čuli za neku uspješnu kampanju, velike su šanse da je Brodoto imao prste u tome (neke reference možete pronaći ovdje: https://www.indiegogo.com/partners/crowdfundingacademy).

Osim crowdfundinga, Brodoto organizira društveno korisne kampanje za klijente iz privatnog i civilnog sektora te provodi niz različitih razvojnih projekata.

www.brodoto.com

 

Crowdfunding bootcamp

Vrijeme održavanja: subota 3.2.2018., 11 h – 13 h

Mjesto održavanja: u prostorima Agencije Five, Heinzelova 33

Voditelji: Marko Gregović, Damir Šoh

Maksimalan broj polaznika: 40 (četrdeset)

Sudjelovanje na radionici je besplatno

 

Prijave za radionicu primaju se do 28. siječnja 2018. na email adresu: tajnistvo@dizajn.hr

Prijaviti se mogu članovi HDD-a u profesionalnoj i pripravničkoj kategoriji.

 

Raspored

10.30 – 11.00 – registracija / kava

11.00 – 11.30 – uvod u crowdfunding

11.30 – 12.00 – ključni elementi crowdfunding kampanja

12.00 – 12.30 – primjeri uspješnih crowdfunding kampanja

12.30 – 13.00 – Q&A

 

CROWD-FUND-PORT_for_Combinations