Online radionica: INTERMEDIJALNA ROTACIJA

U okviru EDU programa Hrvatskog dizajnerskog društva idući tjedan održat će se prva online radionica pod nazivom INTERMEDIJALNA ROTACIJA koju će voditi Sara Salamon, Sven Sorić, i Hrvoje Spudić. Želite li saznati kako iz teksta dobiti sliku, od slike napraviti zvuk, od zvuka izraditi video, a od svega toga – tko zna, u intermedijalnoj rotaciji sve je moguće! Prijavite se što prije jer je broj mjesta ograničen. Više detalja o radionici u nastavku.

Zbog popunjenja mjesta prijave na radionicu su zatvorene.

Radionica je koncipirana kao eksperiment u prepisivanju tehničkih karakteristika iz jednog medija u drugi. Koristeći sliku, zvuk, video, tekst i digitalne alate za montažu, uređivanje, sonifikaciju i sl. potencijali pojedinih medija koriste se kao polazište za rad u drugom mediju. Primjerice sonificirajući slikovni file dobivamo zvuk kojeg koristimo u montaži videa.

Naglasak ove radionice su poznati ulazni parametri i nepoznati rezultati koji će biti prezentirani u obliku jednostavnog weba.

 

Prijave su otvorene za do četiri tima, svaki s maksimum tri polaznika s područja dizajna i novih medija. Polaznici na radionici sudjeluju koristeći vlastito računalo.

Radionica će se odvijati u tri online video call sessiona. Prvi online video session u trajanju od 90 min. održat će se u utorak 24.11. s početkom u 17:30 h. Tom prilikom dogovorit će se termini ostalih sessiona s odabranim polaznicima.

 

Sudjelovanje na radionici je besplatno! Molimo zainteresirane polaznike da ispune prijavnicu na linku. Požurite jer je broj mjesta ograničen.

 

O voditeljima radionice

Radionicu vode Sara Salamon, Hrvoje Spudić i Sven Sorić koji su autori s područja novih medija i dizajna koji su u različitim kombinacijama radili na nizu projekata, poput Muzičkog biennala Zagreb i hrvatskog predstavljanja na Praškom kvadrijenalu 2019. Dio su neformalne skupine M28.

 

Sara Salamon, rođena 1991. u Rijeci, diplomirala je na smjeru Medijskih umjetnosti i praksi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Djeluje na poljima različitih umjetničkih praksi, kao vizualna umjetnica, snimateljica i montažerka. U radu najčešće pokušava iznevjeriti medij.

Sven Sorić (1989., Sisak) je freelance grafički dizajner čija praksa je fokusirana na tiskane medije i vizualne identitet te većinom radi za institucije u kulturi. Završivši studij arhitekture i urbanizma, odbacuje profesiju nakon nekoliko nevažnih mjeseci u praksi. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Hrvoje Spudić (1987.) istraživač je tehnika i tehnologija medija. Bavi se zvukom, slikom, svjetlom, mehaničkim kontrapcijama i tiskom istražujući njihove najmanje jedinice. Diplomirao je 2015. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gdje je danas zaposlen kao asistent Kabineta za crtanje i plastično oblikovanje. Dugogodišnji je suradnik filmskog laboratorija Klubvizija i udruge 25fps, u kojima održava niz radionica analognih filmskih tehnika i analognih projekcija na festivalu 25fps.