Odabrani sudionici radionice DAN D – Novo ime, novi vizual!

_17 (Custom)

Organizacijski tim DANA D – MEĐUNARODNOG FESTIVALA DIZAJNA odabrao je na temelju pristiglih prijava polaznike radionice kreiranja novog vizualnog identiteta festivala koja će se održati u dvije faze u prostorima TEHNIČKOG MUZEJA NIKOLA TESLA i HRVATSKOG DIZAJNERSKOG DRUŠTVA.

Odabrani su:

1. Blagušević Tina
2. Horvatić Dorja
3. Kasun Dora
4. Kirinčić Leo
5. Latin Filip
6. Lončar Krešimir
7. Pavleković Preis Sara
8. Nižić Marin
9. Vertuš Leona
10. Vrebac Vita
11. Krog Brigita
12. Mravičić Tomislav
13. Rastovac Sven
14. Zlatar Mislav

Radionica će se baviti promišljanjem, kreiranjem i implementacijom novog vizualnog identiteta, a odvijat će se u dvije faze 11. i 12. 03. 2017. (10 18h) i 18 i 19.03.2017. (10 18h) u prostorijama Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu.

 

_11 (Custom)

 

U prvoj fazi radionice polaznici će kreirati idejno rješenje vizualnog identiteta kroz kolaborativni proces Peer-to-peer kojeg su razvili sami voditelji radionice talijanski dizajneri Emanuele Bonetti i Loredana Bontempi, koje je zagrebačka publika već imala priliku upoznati. Na Danu D 2016. održali su jednodnevnu Peer-to-Peer radionicu, dok su na Zgrafu 2017. izložili plakate koji su tu radionicu vizualno popratili, a za koje su dobili i posebno priznanje žirija. Peer-to-peer je alternativni dizajnerski proces, u potpunosti lišen  hijerahijskih odnosa, koji svima uključenima daje jednaka prava i odgovornosti u donošenju odluka i formiranju dizajnerskih rješenja.

U drugoj fazi, pod vodstvom dizajnera Lane Grahek, Darija Devića i Luke Borčića, dugogodišnjih članova i suradnika organizacijskog tima Dana D,polaznici će nastaviti razvijati odabrani vizualni identitet, proširujući i pripremajući ga za kvalitetnu implementaciju u različitim medijima i festivalskim sadržajima.

 

_20 (Custom)