Odabrani pozvani natjecatelji

Na objavljeni poziv za prijavu interesa za sudjelovanje u konkurenciji za pozvane autore/timove pristiglo je ukupno 47 prijava. Ocjenjivački sud Natječaja za idejno rješenje stanice za brzo punjenje električnih vozila u sastavu Gordana Golik (predsjednica), te članovi: Filip Despot, Sonja Tadej, Nada Podnar i Silvije Novak, na sjednici održanoj 8. studenog 2012. odabrao je pet autora/timova koji će biti pozvani raditi na natječajnom zadatku.

 

Odabrani autori/timovi:
1. Damir Gamulin + Igor Presečan
2. Marko Murtić
3. Offstudio (Ana Banić Gottlicher, Maša Vukmanović) / Nop studio (Ivan Galić) / Nova lux (Zlatko Galić)
4. RE-SO-RI (Neven Kovačić, Vedran Jukić, Mate Rimac, Dario Hrastović, Ivan Bajkovec)
5. Filip Gordon Frank + Iva Jerković

Obrazloženje Ocjenjivačkog suda:
Ocjenjivački sud je izuzetno zadovoljan brojem i kvalitetom pristiglih prijava od kojih je bilo vrlo teško izdvojiti samo 5 autora/timova. Nakon pažljivog pregleda opisa, referenca te portfolia autora/timova, Ocjenjivački sud je odlučio odabrati navedene autore/timove:
Odabrani autori/timovi svojim referencama i portfolijem pokazuju da zadovoljavaju visoke kriterije struke. Njihovi radovi ističu se orginalnošću i iznimnom kvalitetom  s naglaskom na kreativnost, inovativnost i estetiku.
Stoga žiri smatra da su odabrani autori/timovi kompetentni (oblikovno i tehnički) uspješno riješiti projektni zadatak oblikovanja  stanice za brzo punjenje električnih vozila.

Usmeni brifing s odabranim autorima/timovima održat će se u petak 16. studenog 2012.