Odabrani polaznici programa mentorirane suradnje na dizajnu postava festivala Plan D!

HRVATSKO DIZAJNERSKO DRUŠTVO (HDD) i organizacijski tim PLANA D – MEĐUNARODNOG FESTIVALA DIZAJNA, u suradnji s TEHNIČKIM MUZEJOM NIKOLA TESLA, odabrali su polaznike programa mentorirane suradnje izrade dizajna postava i prostorne koncepcije festivala.

Organizacijski tim PLANA D s novim će polaznicima programa proći kroz proces mentorirane suradnje u kojoj će polaznici imati priliku materijalizirati vlastiti autorski koncept postava četiriju izložbi koje će festival ugostiti, ali i definirati prostorne odnose unutar kojih se festival odvija. Prostor koji festival ove godine zauzima je ispražnjeni prostor diskonta iza zgrade Tehničkog muzeja, čija praznina i ogoljena konstrukcija postaju poligon za propitivanje načina funkcioniranja i fleksibilnosti izložbenog postava, ne samo u ovogodišnjem izdanju već u projekciji od nekoliko godina. PLAN D nastavlja tradiciju naseljavanja zapuštenih i zaboravljenih prostora na čije korištenje svojim dinamičnim programom festival baca novo svjetlo.

Odabrani polaznici su:
Antonia Balić
Jana Horvat
Dora Gorenak
Ivan Dijanošić
Ivana Hideg
Maja Jandrić
Karla Kocijan
Ivan Šaban
Marta Badurina
Matea Bertina

Tim mladih suradnika će uz vodstvo produkt dizajnera Tvrtka Bojića i arhitekta Svena Sorića proći čitav proces dizajna postava ovogodišnje izložbe. Kroz nekoliko mjeseci surađivat će s kustosima izložbe, dizajnom novih, ali i redizajnom i reciklažom postojećih elemenata će riješiti zadatak koncepcije postava te u završnoj fazi sudjelovati u izvedbi i postavljanju izložbe.

Svi odabrani polaznici bit će obaviješteni mailom oko daljnjih koraka suradnje.

Hvala svima koji su ukazali želju za sudjelovanjem u organizaciji Plana D slanjem svojih prijava! Žao nam je što nismo u mogućnosti primiti sve zainteresirane, ali kako bismo radionice izveli maksimalno kvalitetno morali smo ograničiti broj polaznika. Još jednom, zahvaljujemo svima na interesu i veselimo se početku suradnje s odabranim polaznicima.