Objavljen drugi i-Portunus poziv za potporu kratkoročne međunarodne mobilnosti!

Poziv za umjetnike i profesionalce u kulturi, starije od 18 godina, svih obrazovnih kvalifikacija i razina iskustva, da se prijave na drugi poziv za dobivanje potpore kratkoročne međunarodne mobilnosti

Od travnja do listopada 2019. godine predviđena je objava tri poziva kojima se predviđa podrška za ukupno 350-500 kratkoročnih međunarodnih mobilnosti. Pilot-projekt trenutno je dostupan za dva sektora –izvedbene i vizualne umjetnosti, a 3. lipnja objavljen je i drugi poziv za potporu mobilnosti namijenjen umjetnicima i profesionalcima u kulturi iz zemalja koje sudjeluju u Programu Kreativna Europa.

Podržavaju se suradnje, rezidencijalni boravci, profesionalne razmjene i prezentacije vlastitih projekata. Kroz poziv se podržavaju mobilnosti u trajanju od 15 do 85 dana, a koje se provode u razdoblju od 25. srpnja do 31. prosinca 2019. godine.


Kako aplicirati

Drugi poziv za prijave namijenjen je umjetnicima i profesionalcima u kulturi (pojedinci ili grupe do 5 osoba), koji su aktivni u području izvedbenih i vizualnih umjetnosti, svih obrazovnih kvalifikacija i razina iskustva. Minimalna dob osoba koje mogu aplicirati na poziv je 18 godina.

Prijave moraju biti podnesene na engleskom jeziku, koristeći on-line prijavni obrazac i-Portunus, do roka navedenog Pozivu za podnošenje prijava;

Rok za podnošenje prijava: 24. lipnja 2019.

Objava rezultata: 16. srpnja 2019.

Prijave moraju sadržavati sve informacije koje se traže u prijavnom obrascu, inače se neće uzeti u obzir.

Kandidati moraju biti umjetnici ili profesionalci u kulturi, aktivni u području vizualnih ili izvedbenih umjetnosti (osim glazbe).

Odredište mobilnosti mora biti zemlja „kreativne Europe“. Listu zemalja „kreativne Europe“ možete pronaći ovdje: Creative Europe country.

Datum polaska odabranih kandidata je  na dan ili nakon 25. srpnja 2019. godine;

Datum povratka  je na dan ili prije 31. prosinca 2019. godine;

Ukupna duljina mobilnosti mora biti između 15 i 85 dana (uključujući dane putovanja). Mobilnost može biti kontinuirana ili segmentirana: kontinuirana mobilnost znači da imate jedno putovanje u jednom ili više odredišta. Segmentna mobilnost znači da ćete putovati nekoliko puta na jedno ili više odredišta. Svako putovanje mora trajati najmanje 5 dana, a ukupan broj dana mora biti između 15 i 85.

Aplikacija projekta mobilnost se mora usredotočiti na jedan projekt.

Saznajte više na web stranicama i – Portunus te iz uputa za prijavu!