Novi video „Živog arhiva“ donosi priču o stolcu „Polygon“

polygon

Šesti po redu video iz serijala “Živi arhiv” Centra za oblikovanje svakodnevice predstavlja stolac „Polygon“, Prostorijin najprodavaniji proizvod. O uspješnom dizajnu, uz Hrvoja Mrduljaša, Tatjanu Bartaković i Marka Leša iz Prostorije, govore upravo njegovi tvorci, članovi Numen/For Use kolektiva, Christoph Katzler, Nikola Radeljković i Sven Jonke. Što to čini uspješan dizajn, pogledajte u ovom kratkom videu!

Pred vama je šesti video iz serijala Živi arhiv, u produkciji Centra za oblikovanje svakodnevice, koji vam donosi priču o stolcu Polygon kolektiva Numen/For Use.

Kolektiv Numen/For Use kojeg čine Christoph Katzler, Nikola Radeljković i Sven Jonke u zadnja se dva desetljeća rada na internacionalnoj sceni etablirao u polju dizajna, scenografije i prostornih instalacija. Dio njihovog djelovanja u području produkt dizajna, usko je vezan za tvrtku Prostoria, koja je u posljednjih nekoliko godina, sinonim za dobar dizajn namještaja iz Hrvatske. Prostorijin najprodavaniji proizvod, dostupan u 60 zemalja svijeta koristi se u javnim i privatnim prostorima, a prepoznatljiv formalni jezik koji se nastavlja na standardnu modernističku tipologiju sjedalice skromnih dimenzija, svojim karakterističnim oblikom postao je njezin drugi znak – riječ je o Polygonu.


Autor sinopsisa i intervjua: Ivana Borovnjak

Snimanje i montaža: Miran Krčadinac

Sugovornici: Maroje Mrduljaš, arhitekt i kritičar arhitekture i dizajna, Nikola Radeljković, dizajner, Numen/For Use,Tatjana Bartaković, menadžerica marketinga i komunikacija, Prostoria, Marko Leš, inženjer strojarstva, Prostoria