Nove nagrade za Stjepka Rošina, Rašić+Vrabec, Studio Sonda i MediaCom

Studio Rašić+Vrabec osvojili su čak četiri nagrade na 12. Međunarodnom dizajn natjecanju WOLDA: dva zlata, broncu i posebno priznanje. Studio Sonda osvojio je dvije Best of Europe Effie nagrade, srebro i broncu za kampanju „100% COVID free putovanje“. Za isti projekt Sonda je osvojila i dvije Epic Awards nagrade: srebro i broncu. Srebro na Epic Awards dobio je i projekt Dogvertising agencije MediaCom Zagreb i Pedigree Dentastixa. Na ovogodišnjem NY Product Design Awards Stjepko Rošin osvojio je srebrnu nagradu.

Fotografija: Multimedijski centar Đurđevački pijesci

WOLDA za Rašić+Vrabec

Na 12. međunarodnom dizajn natjecanju WOLDA, Rašić+Vrabec osvojili su čak četiri nagrade za četiri logotipa. Zlato za logotip Đurđevački pijesci – multimedijski posjetiteljski centar, zlato za logotip inkluzivnog projekta Vidim, čujem, osjećam umjetnost, bronca za logotip 68. Pulskog filmskog festivala i posebno priznanje za logotip Sv. Nikola – edukativno prezentacijski centar za podvodnu arheologiju.

 

 Inspiriran česticama pijeska, logo simbolizira bogatstvo mikro oblika pijeska i prikazuje nešto što je nemoguće iskusiti golim okom

WOLDA zlato za logo “Đurđevački pijesci” –  inspiriran česticama pijeska

 

Nagrada WOLDA se organizira još od 2006. godine, a svaki nagrađeni logotip morao je ispuniti sljedeće kriterije: mora biti originalan, jasan i besprijekorno dizajniran. Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija: dizajn novog logotipa, redizajn logotipa, dizajn animiranog logotipa, zvučni znak, korporativni identitet te dizajn logotipa ambalaže.

 

 

multimedijski centar Đurđevački pijesci

Multimedijski centar Đurđevački pijesci

 

Inovativan, pomalo futuristički multimedijski centar Đurđevački pijesci kroz izložbu prezentira jedinstveni pustinjski krajolik, floru i faunu zaštićenog botaničkog rezervata poznatijeg pod imenom „Hrvatska Sahara“. Inspiriran česticama pijeska, logo simbolizira bogatstvo mikro oblika pijeska i prikazuje nešto što je nemoguće iskusiti golim okom. Osnova je karakteristično slovo Đ koje se prema potrebi pretvara u druge oblike, ovisno da li se koristi za signalizaciju, animaciju ili izložbene grafike. Tvrtka Novena, nositelji projekta i autori idejnog i izvedbenog rješenja Centra, angažirali su Rašić+Vrabec za grafički i prostorni dizajn projekta. Za interijer i produkt dizajn su zaslužni arhitekti Končar i Bodiš, a za ilustracije Patricio Aguero.

 

Plakati s logotipom inkluzivnog projekta Vidim, čujem, osjećam umjetnost

Plakati s logotipom inkluzivnog projekta Vidim, čujem, osjećam umjetnost

 

Svrha projekta Vidim, čujem, osjećam umjetnost je povećati socijalnu uključenost za slijepe, slabovidne, gluhe i nagluhe osobe u prilagođene kulturne i umjetničke sadržaje. Logo funkcionira kao prepoznatljiv znak, a na posterima se pak pretvara u moćnu ilustraciju koja udahnjuje život u odabrane umjetničke radove. Nositelj i pokretač ovog inkluzivnog projekta je Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda.

 

WOLDA bronca za logotip 68. Pulskog filmskog festivala

WOLDA bronca za logotip 68. Pulskog filmskog festivala

Pulski filmski festival je najstariji filmski festival u Hrvatskoj i jedan od najstarijih kontinuiranih filmskih festivala u Europi i svijetu. Ovaj vizualni identitet priča filmsku priču kroz minimalističke prepoznatljive elemente filma: leću kamere, snop svjetla reflektora, tlocrt pulske arene, kolut trake filma. Strukturiran je kao piktogramski sustav pa uz minimalnu intervenciju svaka njegova aplikacija može biti drugačija.

 

WOLDA - posebno priznanje za logotip Sv. Nikola – edukativno prezentacijski centar za podvodnu arheologiju.

WOLDA – posebno priznanje za logotip Sv. Nikola – Edukativno prezentacijski centar za podvodnu arheologiju.

 

Kompleks Sv. Nikola u Zadru datira još iz 13. stoljeća, a trenutno se preuređuje u atraktivan edukativno prezentacijski centar za podvodnu arheologiju pod vodstvom Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru. Logotip je inspiriran sinergijom starog i novog, a  potpuno u duhu prostora i koncepta novog poučnog centra i multimedijske izložbe koju Rašić+Vrabec kreiraju u suradnji s tvtkom Muze, našim ponajboljim interpretatorima kulturne baštine i arhitektonskim Studiom A38.

 

EPICA i Effie za Sondu


Studio Sonda
osvojio je dvije prestižne nagrade “EPICA Awards“: srebro u kategoriji integriranih kampanja i bronzu u kategoriji COVID-19 komunikacije, za rješenje 100% COVID FREE PUTOVANJE kreirano za Gradsku knjižnicu Poreč.

 

Studio Sonda - „100% COVID free putovanje“

Studio Sonda – „100% COVID free putovanje“ – projekt nagrađen s ukupno 14 domaćih i inozemnih nagrada

 

EPICA Awards osnovane su 1987. godine i  zahvaljujući svom novinarskom žiriju iz cijelog svijeta, vremenom su stekle reputaciju najnepristranijih kreativnih nagrada. I ove godine, kreativna komunikacijska rješenja prijavljena na takmičenje ocjenjivao je žiri iz preko 200 medija. Svečanu dodjelu EPICA Awards za 2021. godinu pratite uživo u četvrtak, 9.12. u 19:00 na ovom LINKU.

Na online dodjeli nagrada Effie Awards Europe, za projekt 100% COVID FREE PUTOVANJE,  Studio Sonda je osvojio nagrade u dvjema kategorijama: srebro u kategoriji Best of Europe – Critical Response/ Critical Pivot i broncu u kategoriji Best of Europe – Small Budget.

 

MediaCom osvojio je srebro za projekt Dogvertising, na dodjeli nagrada Effie Awards Europe

Effie Awards Europe – srebro Agenciji MediaCom za  projekt Dogvertising

 

Effie Awards Europe dodijeljena je još jednoj agenciji iz Hrvatske: projekt Dogvertising agencije MediaCom osvojio je srebro u kategoriji Marketing Innovation Solutions. Projekt je nastao u suradnji s tvrtkom Go2Digital, a njihovo kreativno rješenje ciljano je na vlasnike pasa. Algoritam koji su razvili u stvarnom vremenu prepoznaje psa, a kada ga prepozna, na ekranima valjskog oglašavanja se prikazuju adekvatni proizvodi za specifičnosti pasa.

Effie Awards Europe godišnje je natjecanje koje nagrađuje najučinkovitije komercijalne komunikacijske kampanje u Europi, simbol je dokazane marketinške učinkovitosti i priznanje partnerstvu oglašivača i agencija. Hrvatska se marketinška efikasnost ove godine istaknula među natjecateljima iz Belgije, Hrvatske, Češke, Danske, Grčke, Finske, Francuske, Italije, Latvije, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Nizozemske, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine, a prijave je ocjenjivao žiri koji se sastojao od gotovo 100 profesionalaca iz 24 europske zemlje.

 

NY Product Design Awards 2021 za Stjepka Rošina


Stjepko Rošin
 osvojio je srebro na “NY Product Design Awards 2021″ za projekt “X Combination” – sustav višenamjenskih polica, u izvedbi Klesarske radionice Dražen Jakšića s otoka Brača. Nagrada je dodijeljena u kategoriji Conceptual – Furniture.

 

NY Product Design Awards 2021 - srebro za dizajn „X Combination“

NY Product Design Awards 2021 – srebro za dizajn „X Combination“

 

X Combination je sustav višenamjenskih i višepozicioniranih polica s preko 100 različitih kombinacija koje omogućuju 9 polica različitih duljina L profila, postavljenih na jednu, dvije, tri ili sve četiri strane kamene baze s utorima i metalnim osiguračima. Rotirajući police, korisnik postaje mikro-oblikovatelj koji prilagođava proizvod prema vlastitim preferencijama, potrebama i mogućnostima prostora. Tako oblikovani sustav polica može se postaviti paralelno, u kutu, tvoreći dva kuta ili tvoreći četiri kuta.

NY Product Design Awards  osnovana je 2012. godine s ciljem prepoznavanja, nagrađivanja i promicanja dizajna u cijelom svijetu. Ocjenjivački sud od 16 stručnjaka iz 13 zemalja, IAA-i osigurava postojanje raznolikog panela kvalificiranih stručnjaka.