Nikola Radeljković u novom Dizajn dijalogu CDSS-a

Ovog četvrtka, 10. prosinca u 18 sati, Dizajn dijalozi Croatian Design Superstorea nastavljaju se gostovanjem Nikole Radeljkovića, iskusnog člana kolektiva Numen / For Use i jednog od međunarodno najpoznatijih hrvatskih dizajnera, čiji su projekti izlagani i realizirani zaista širom svijeta, od Zapadne Europe, preko Australije do Dalekog Istoka, bilo da je riječ o produkt dizajnu, kazališnoj scenografiji ili umjetničkim instalacijama.

 

Nakon pet uspješno održanih večeri, program Dizajn dijalozi u zagrebačkom Croatian Design Superstoreu nastavlja se odvijati u ritmu od dva dijaloga mjesečno. Otkad su sredinom listopada pokrenuti Dizajn dijalozi četvrtkom, publika je dobila priliku za neposredno druženje s autoricama i autorima izvrsnog dizajna, a ujedno i za upoznavanje s njihovim prošlim i nadolazećim projektima, među kojima CDSS neke zastupa, a neke će tek zastupati. U dosadašnjim Dizajn dijalozima sudjelovali su Ruđer Novak-Mikulić i Marija Ružić, koji su govorili o svojim zajedničkim projektima i plodnoj i međunarodno uspješnoj suradnji s Artisanom, bosanskohercegovačkim proizvođačem drvenog namještaja; Ana Rimac, autorica inovativne i popularne zagrebačke kabanice Kaplja, odnedavno i dizajnerica elektroničkog, “pametnog” nakita; Draga Komparak, svestrana industrijska i grafička dizajnerica veoma prisutna na brojnim natječajima; Leo Vinković, jedan od osnivača osječkog Studija 33º, koji s nepunih 30 godina suvereno pliva nepredvidivim vodama internacionalnog poslovanja; te Niko Crnčević, vrlo mlad, ali i vrlo sposoban produkt dizajner, čiji su projekti osvojili žirije većine regionalnih natječaja.

Dizajn dijaloge sljedeće godine, 14. siječnja, otvorit će Sandro Dujmenović, umjetnički direktor tvrtke Brlog i produktivni freelance dizajner, koji će publici približiti svoj način rada i predstaviti najnovije, izuzetno zanimljive projekte. Siječnja 28. dolazi nam Maja Jandrić, studentica dizajna čiji je nagrađivani projekt Twool, pristupačni komplet alata za uređivanje vrta, već u serijskoj proizvodnji i stalnoj ponudi CDSS-a.

Dizajn dijaloge uređuje i vodi Bojan Krištofić, član CDSS tima, dizajner vizualnih komunikacija i kritičar dizajna, suvremene umjetnosti i vizualne kulture. Može ga se pronaći svugdje, od interneta i tiska do radija i televizije, a za svoj rad bio je i nagrađivan. Održao je dvije samostalne izložbe i sudjelovao na nekoliko selektiranih skupnih izložbi. Sezone 2013./14. radio je u HDD galeriji kao asistent kustosa Marka Goluba, a sada je zaposlen u Superstudiju CDSS-a. Više informacija od ovog zahtijevalo bi zaseban tekst.