Natječaj za studente i mlade kreativce – Dani arhitekture 2017

Regionalni festival Dani arhitekture Sarajevo objavljuje natječaj za studente, mlade arhitekte, fotografe, dizajnere i umjetnike i poziva ih da predlože svoje viđenje sadašnjosti i budućnosti prostora u kojem obitavamo. Natječaj je dio desetog izdanja festivala koji će se održati od 17. do 21.05.2017. pod temom “Kontinuirani enterijer”. Kurator ovogodišnjeg izdanja bit će arhitekt Idis Turato.

 

Što je Kontinuirani interijer?

Danas živimo u stanju Antropocene. Stanje i prostor koji je uspostavljen ljudskim aktivnostima i globalnim razvojem.

Grad kao centar razvoja i mjesto urbanih promjena prestaje biti jedino mjesto analize, djelovanja, urbanizma i arhitekture.

Globalni svijet se putem svojih različitih politika, ekologija, ekonomija i infrastrukturnih mreža, proširio i međusobno povezao u specifičnu i dosad neviđenu strukturu ruralnog i suburbanog pejzaža, kako na nacionalnoj, međunarodnoj, tako i na kontinentalnoj osnovi.

Unutar takvih odnosa nestaje klasično selo i ruralni razvoj, gradovi gube prepoznatljive oblike, gdje infrastrukture energije i digitalne kulture umrežavaju ljude i teritorij u kontinuiranu arhitekturu.

Moć i kontrola izmješteni su iz lokalnog i fizičkog prostora u virtuelno i nematerijalno. Snažni mediji, ekonomije, BIG data, te njihova moć i uticaj postali su lebdeći i neuhvatljivi.

Komfor, sigurnost, “smart”, održivi razvoj i njihova kontrola potpuno su uvjetovali prostore oko nas. Živimo u prostoru Kontinuiranog interijera.

Unutar takvog stanja i pripadajućeg prostora, postavlja se pitanje kako živimo i kako radimo? Kako izgleda prostor dnevnog boravka, prostor rada i prostor zajedništva i komunikacije?

 

Šta tražimo od vas?

Napišite, uslikajte, snimite, montirajte, režirajte, nacrtajte, oblikujte, izmodelirajte nam svoje viđenje sadašnjosti i budućnosti… Prošlost nas ne zanima!

 

Gdje šaljete radove?

Svoje radove, kao odgovor na natječaj, možete poslati preko web aplikacije na http://www.daniarhitekture.ba/bs/dakonkurs

Tu ćete pronaći i detaljne upute o načinu prijave na natječaj.

 

Do kada?

Rok za dostavu radova: 15.04.2017.

Rezultati: 25.04.2017.

 

Tko ima pravo sudjelovanja?

Natječaj je otvorenog tipa, internacionalni. Pravo prijave imaju studenti i mladi do 35 godina starosti (arhitekti, dizajneri, umjetnici, fotografi i svi koji se osjećaju tako :)).

 

U slučaju da imate dodatna pitanja…

…možete nas kontaktirati na mail: info@daniarhitekture.ba

 

Kontinuirani enterijer 2

 

Koje su nagrade?

Svi pristigli radovi bit će objavljeni na web stranici Dana arhitekture, te će sudjelovati na izložbi Dana arhitekture 2017 pod nazivom “Kontinuirani interijer”.

Stručni žiri će odabrati 7 najboljih radova, čiji će autori biti pozvani da sudjeluju i prezentiraju radove na Pecha Kuchi u sklopu programa Dana arhitekture. Za učesnike Pecha Kuche osiguran je smještaj tokom festivala u Sarajevu.

Za autore najboljih radova osigurane su i ulaznice za sve događaje u sklopu Dana arhitekture 2017.

 

Kontinuirani enterijer 1

Dani arhitekture su regionalni festival koji okuplja arhitekte, umjetnike i sve zainteresirane za kulturu i umjetnost, a koji se  kroz svojih prethodnih devet izdanja etablirao u jedan od najbitnijih događaja na polju umjetnosti i arhitekture u zemlji i regiji. Dani arhitekture 2017 će se održati od 17. do 21.5.2017 na različitim lokacijama u Sarajevu.