Natječaj za izradu novog vizualnog identiteta umjetničke organizacije VRUM

Pozivamo sve zainteresirane dizajnere i studente dizajna da se prijave na natječaj kreiranja novog vizualnog identiteta umjetničke organizacije VRUM. Rok za slanje prijava za sudjelovanje je 17.03.2017. (do ponoći).

 

VRUM umjetničku organizaciju osnovali su 2007. godine Sanja Frühwald i Mario Kovač. VRUM je strukturiran kao umjetnički kolektiv čiji je primarni interes polje suvremene plesne umjetnosti – njegova izvedbenost i teorija, no njegovi se interesi šire i na suvremeni teatar, vizualnu umjetnost, glazbu, fotografiju i suvremenu tehnologiju. Cilj mu je približiti, interpretirati i komunicirati suvremeni ples i suvremeni teatar publici kroz razne inovativne i interaktivne izvedbene, edukativne, (ne)formalne, virtualne ili tekstualne formate.  Posebnu pažnju VRUM usmjerava na razvoj mlade publike, a koordinator je KLIKERa – nacionalne suradničke platforme za razvoj plesa za mladu publiku (www.klikerplatform.com).

Natječaj je podijeljen u nekoliko dijelova:

  1. Prijava zainteresiranih putem e-maila
  2. Predavanje + radionica (brief)
  3. Vrijeme za samostalan rad i rok za predaju radova

Predavanje/radionica zamišljena je u dva dijela, a služi kao podloga za rad, odnosno kao interaktivni brief u kojem će sudionici moći sudjelovati ne samo kao promatrači/slušači, već kao aktivni polaznici radionice pod nazivom “Kreativna komunikacija”. Želja nam je da dizajnerima pružimo potpuni doživljaj našeg umjetničkog djelovanja kako bi kroz ovu iskustvenu i inkluzivnu radionicu “osjetili” sadržaj, ali i estetiku koju želimo prezentirati svojim novim vizualnim identitetom.

Na ovoj će radionici naš fokus biti usmjeren u istraživanje komunikacije kao osnovnog elementa za stvaranje inovativne i sigurne sredine. Kako je u suvremenom plesu komunikacija putem pokreta, geste, dodira i pogleda osnovan način suradnje, razvijeno je mnogo alata i igara koje omogućavaju i hrane takvu vrstu komunikacije, kao i kreaciju umjetničkih radova.

Ovom radionicom željeli bismo ostvariti kreativnu zonu otvorenu za dijalog, interpretaciju, imaginaciju i kreaciju, a na nama je da upravo kroz pokret i neverbalnu komunikaciju u polaznicima probudimo i potaknemo neke nove ideje, promijenimo pokoju perspektivu i prikažemo stvari iz nekog novog kuta. Vježbe su jednostavne i zabavne. Sve što trebate je udobna odjeća i hrabrost za doživjeti nešto novo. Za rad nije potrebno nikakvo prethodno plesno iskustvo.

U drugom ćemo dijelu održati predavanje, a naš gost predavač bit će Vanja Cuculić koji će održati prezentaciju na temu Rebranding kreativnih industrija.

vanja-cuculic

 

Vanja Cuculić rođen je u Rijeci 1977. Nakon završene gimnazije upisuje Studij dizajna 1996. u Zagrebu. Poslije diplome radi kao dizajner, a ubrzo i kao art direktor u marketinškoj agenciji BBDO Zagreb. Od 2004. do 2007. radi kao asistent na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Godine 2005. dobio je status slobodnog umjetnika i od toga vremena djeluje pod nazivom Studio Cuculić.
Kroz desetogodišnju dizajnersku praksu isprofilirao je područja interesa u nekoliko pravaca: dizajn za kulturu (stalna suradnja s Gradskim dramskim kazalištem Gavella), dizajn ambalaže (usko specijalizirana niša dizajna vinskih etiketa) i dizajn i brendiranje kulturno-turističkih destinacija (kao dio kreativnog klastera). Dobitnik je brojnih priznanja.

Na predavanje i radionicu mogu se prijaviti dizajneri i studenti dizajna na način da putem e-maila dostave svoj portfolio – nekoliko recentnih radova po vlastitom izboru.

Prijave se šalju e-mailom u PDF formatu (max 5MB) na marketing@vrum.hr, a u nazivu e-maila potrebno je navesti “Ja ću osmisliti novi VRUM identitet_Ime_Prezime”, dok je u tijelu e-maila potrebno dostaviti: Ime, Prezime, mail adresa i kontakt broj telefona.

Rok za slanje prijava za sudjelovanje je 17.03.2017. (do ponoći), a tko je od prijavljenih odabran bit će objavljeno 20.03.2017. na facebook stranici www.facebook.com/VRUMperformingartscollective.

Radionica/predavanje održat će se u prostorima Kluba MaMa / Multimedijalnog instituta, Preradovićeva 18, s početkom u 17 sati.

Nakon održane radionice/predavanja, otvaramo period u kojem dizajneri samostalno rade te svoje radove šalju ponovno mailom na marketing@vrum.hr , zaključno s 15.04.2017.

Za autora čiji će rad biti odabran osigurana je novčana nagrada u iznosu od 2.000,00 kn.