Natječaj za idejno likovno i grafičko rješenje ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj

Matica hrvatska raspisuje natječaj za idejno likovno i grafičko rješenje ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj. Natječajne prijave trebaju stići najkasnije do 23. studenoga 2015. u 14 sati.

Ciklus Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj pokrenut je 2003. godine i ima cilj najnadarenijim mladim glazbenicima u Hrvatskoj pružiti priliku samostalnog javnog nastupa. Mladi glazbenici polaznici su glazbenih škola, Muzičke i umjetničkih akademija u Hrvatskoj. Kriterij odabira su nagrade osvojene na međunarodnim i državnim natjecanjima te zapaženiji nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu. U tom smislu, Ciklus se uklapa u postojeći sustav muzičke naobrazbe te skrbi za mlade i nove naraštaje glazbenika, nagrađuje ih se za dosadašnji rad i potiče na daljnje obrazovanje, usavršavanje i umjetničko ostvarivanje.

Kriterij za prijavu na natječaj

Pravo na prijavu na natječaj imaju studenti s hrvatskih fakulteta likovno-umjetničkog, grafičkog ili dizajnerskoga usmjerenja i oni s diplomom takvoga fakulteta mlađi od navršene 31 godine. Svaki od natjecatelja, autor ili grupa autora, ima pravo sudjelovanja na Natječaju s najviše tri prijave.

Predmet natječajnog rada

Primarni cilj natječaja idejno je likovno i grafičko rješenje programskog letka i plakata za pojedinačne koncerte Ciklusa.

Rok i sadržaj prijave

Natječajne prijave trebaju stići najkasnije do 23. studenoga 2015. u 14 sati, u dva primjerka, u obliku ispisane prezentacije i na CD-u, na adresu: Matica hrvatska, Ulica Matica hrvatske 2, 10000 Zagreb, s napomenom: Likovni natječaj za ciklus Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, prijava natjecatelja.

Nagrada za odabrano rješenje

Za odabrano rješenje autoru će se dodijeliti nagrada u iznosu od 3.000,00 kn.

Način odabira prijava

Odabir ponuđenih rješenja vršit će Stručno povjerenstvo za ocjenjivanje prijedloga u sastavu:

  1. Igor Zidić, predsjednik povjerenstva
  2. Vanja Babić, voditelj Galerije Matice hrvatske
  3. Željko Podoreški, voditelj grafičke pripreme Matice hrvatske
  4. Mirko Cvjetko, organizacijski voditelj ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj.

Kriteriji za ocjenjivanje radova su:

— konceptualna i vizualna kvaliteta: relevantnost, suvremenost, originalnost i kreativnost

— komunikacijska kvaliteta: prepoznatljivost.

Slanje pitanja

Molimo natjecatelje da sva pitanja u vezi natječaja postavljaju isključivo putem mail adrese mladi.glazbenici@matica.hr.

Sve pojedinosti natječaja možete pronaći ovdje.