Natječaj UNIST – usmeni brifing i odgovori na pitanja

U četvrtak 24. veljače s početkom u 14 sati održan je usmeni brifing na kojem su zainteresirani natjecatelji mogli postavljati pitanja vezana uz projektni zadatak i opće uvjete Natječaja za dizajn vizualnog identiteta Sveučilišta u Splitu. U nastavku donosimo snimku brifinga te odgovore na pitanja koja postavljaju natjecatelji.

Usmeni brifing

Snimku usmenog brifinga održanog 24.2. možete naći na linku.

Na brifingu je kao primjer nedavno usvojenog rješenja vizualnog identiteta nekog sveučilišta navedeno Sveučilište na Malti čiji vizualni identitet možete naći na linku.

Jedno od pitanja sudionika odnosilo se na razvojnu strategiju splitskog Sveučilišta koju možete naći na linku.

U nastavku slijede pitanja natjecatelja te odgovori na njih. U skladu s Općim uvjetima natječaja odgovori na sva pitanja bit će dostupni svim natjecateljima:

P: Molio bih razjasniti konkretnije, jasnije, slikovitije te barem nekim primjerom o čemu je točno ovdje riječ: “opis rješavanja i izvođenja posebnih motiva, u slučaju uvođenja ilustracije ili fotografije za predstavljanje tema u promociji i edukaciji”

O: To je neobvezujući dio zadatka i pojavljuje se jedino ukoliko prijedlog primjerice uključi prikaze promocije kvalitete studiranja na splitskom Sveučilištu i pri tome predvidi neki pristup fotografiji ili ilustraciji.

Naravno, sam zadatak natječaja ne obuhvaća neki stvaran prijedlog promocije u vidu kampanje ili slično, jer je to svakako zasebna tema, već primjere aplikacije predloženog identiteta na fotografski ili ilustrativni materijal.

 

P: Molio bih razjasniti konkretnije, jasnije, slikovitije i barem nekim primjerom o čemu je točno ovdje riječ: “razraditi odnos prezentiranja promotivnog u odnosu na službeni i nastavni sadržaj (pokazati kako rad rješava distinkciju u karakteru i namjeni sadržaja)”

O: Promotivni karakter je opisan u prvom odgovoru, identitetski su materijali listovni papiri, posjetnice, mape, blokovi, zastave, majice, torbe, aplikacije na toge i slično dok su službeni pak materijali povelje i diplome, no preciznije za tu posljednju kategoriju će odgovoriti na biefingu predstavnici Sveučilišta (vidi snimku).

 

P: Da li postoji mogućnost da se dobije na uvid (kao sken), kako danas izgleda dopisni papir Splitskog sveučilišta, kao i nekog  od Fakulteta (možda filozofskog i medicinskog), te izgled Indeksa, (korice i unutrašnjost)?

O: Fizički indeks na većini sastavnica više nije u upotrebi. Sve je digitalno. Kako je on izgledao može se vidjeti na fotografiji. Naknadno potvrdimo da li netko na Sveučilištu još koristi fizički indeks.

Memorandum Sveučiišta u Splitu

 

IMG-20220309-WA0003 IMG-20220309-WA0005

IMG-20220309-WA0002 (002)