MANDELA POSTER PROJECT

18.5.2015. u Gliptoteci HAZU, dvorana IV, otvorena je međunarodna izložba plakata MANDELA POSTER PROJECT, čime je ujedno otvoren Tjedan Afrike 2015.

Na izložbi je predstavljen izbor od 95 plakata dizajnera različitih zemalja, a koji slave život Nelsona Rolihlahle Mandele (1918.-2013). Izložbu je otvorila Sanja Rocco, voditeljica projekta, te Iva Babaja, predsjednica ICO-D, International Council of Design.

Abbas Majidi (Iran)

Abbas Majidi (Iran)

Suorganizatori: udruga Dyalli i ULUPUH.
Partneri: Gliptoteka HAZU, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, Mandela Poster Project Collective, ICO-D, DOS.

Izložba će se moći pogledati do 30. svibnja.

Carlos Andrade (Venezuela)

Carlos Andrade (Venezuela)

U okviru projekta, kao prateći program, u Galeriji ULUPUH će se u srijedu, 20.5. u 20 sati otvoriti izložba radova studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu naziva MANDELA, IDEJA, PROCES. Mentorica studentima je doc. art Koraljka Kovač Dugandžić. Izložba će se moći pogledati do 25. svibnja.

Cristina Chiappini (Italija)

Cristina Chiappini (Italija)

Suorganizatori: udruga Dyalli i ULUPUH.
Partner: Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Sponzor obje izložbe: Coca Cola
Financijski pokrovitelji obje izložbe: Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba

Izložbe su dio programa Tjedna Afrike

Elizabeth Resnick (SAD)

Elizabeth Resnick (SAD)

Opis projekta:

Skupina dizajnera iz Južnoafričke Republike dosjetila se u svibnju 2013. ideje kojom će slaviti život Nelsona Mandele na način da prikupe 95 plakata iz cijelog svijeta koji ovjekovječuju Madibin cjeloživotni doprinos čovječanstvu. Grafički dizajneri iz više od 70 zemalja poslali su u 60 dana više od 700 plakata. Napravljena je selekcija primljenih radova i odabrano je 95 iznimnih plakata koji su najprije izloženi u Južnoafričkoj Republici, te zatim tijekom 2014./2015. godine na 15 destinacija širom svijeta. Čitava zbirka može se vidjeti na adresi http://www.creativeweek.pro/view.html

Garth Walker (Južnoafrička Republika)

Garth Walker (Južnoafrička Republika)

 

Više o projektu OVDJE