Luka Borčić u Dizajn dijalogu CDSS-a!

Gost jubilarnih, desetih Dizajn dijaloga, koji će se održati u Croatian Design Superstoreu u četvrtak 3. 3. 2016. u 18 sati, bit će Luka Borčić, mladi zagrebački dizajner vizualnih komunikacija, asistent na projektantskim kolegijima Studija dizajna pri AF u Zagrebu (2007. — 2014.) i čest voditelj dizajnerskih radionica.

Rođen 1983., Luka Borčić je 2001. maturirao na Grafičkom odjelu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, da bi odmah potom upisao poznatu Gerrit Rietveld Academie u Amsterdamu, gdje je 2005. diplomirao na BA studiju dizajna vizualnih komunikacija kod mentora Linde Van Deursen i Willa Holdera. Po povratku u Hrvatsku surađuje s pokojnim ocem Željkom i bratom Ianom u obiteljskom studiju Trans-ID / Studio Borčić, gdje se mahom bave projektima u sferama dizajna vizualnih identiteta i brendinga, ambalaže i marketinga. Od 2007. do 2014. na Studiju dizajna asistira profesoru Stipi Brčiću. Godinu poslije je na istoj ustanovi obranio magistarski rad Arhiv radionica — portal za metodološko arhiviranje procesa dizajnerskih radionica kod mentora Ivana Doroghya, čime je sabrao svoje dugogodišnje iskustvo u tom polju. Luka godinama također sudjeluje u organizaciji Dana D, međunarodnog festivala dizajna u Zagrebu, poglavito na osmišljavanju i koordinaciji edukacijskog dijela programa.

S Lukom će se razgovarati o njegovom vlastitom dizajnerskom radu, te o znatnom predavačkom iskustvu, ali i studiranju dizajnerske profesije u dva bitno različita društvena konteksta. Još jedna tema je i društvena odgovornost dizajnera i problemi s kojima se studenti i mladi profesionalci suočavaju ulaskom na tržište rada, a govorit će se i o ljepoti edukacijskog procesa i specifičnostima uzajamnih odnosa predavača i studenata.

 

1013958_681440168538699_242341305_n

 

Dizajn dijaloge koordinira i vodi dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić, član CDSS tima. Kao stalni prodajni i izložbeni prostor namijenjen proizvodima i konceptima isključivo domaćih dizajnera, CDSS je već napravio značajne korake prema okupljanju i umrežavanju dizajnera i tržišnom plasmanu njihovog rada, a sada publika dobiva priliku da kroz neposredno druženje upozna autorice i autore koji stoje iza izvrsnog dizajna.