LAKO LJETNO ŠTIVO! Akcijska prodaja knjiga u HDD-u

naslovna knjige

Od 2. do 12. srpnja u Hrvatskom dizajnerskom društvu (Boškovićeva 18) traje akcijska prodaja HDD-ovih izdanja. Iskoristite priliku, nabavite nove knjige i ponesite ih na more, popunite svoju biblioteku a nama pomozite da napravimo prostora za nove publikacije! Radno vrijeme nam je od 10 ujutro do 8 navečer sve dane osim vikenda, a usput stignete pogledati i aktualnu izložbu “Širite Ženski svijet! Dizajn progresivnih ženskih časopisa 1934. – 1946.” Više o izdanjima koja nudimo i cijenama pročitajte u nastavku!

Na popustu su i recentna izdanja, uključujući svježe objavljenu knjigu Logo protiv kaosa – identitetski dizajn Borisa Ljubičića i prije nekoliko mjeseci promovirane Fragmente dizajnerske povijesti. Snizili smo cijene svih izdanja iz serije Pregleda hrvatskog dizajna, pri čemu neka od starijih nudimo u kompletima. Tu su i monografska izdanja posvećena Sanji Iveković, Davoru Grunwaldu i Željku Borčiću, neizostavna mala crna knjižica Damira Gamulina Gambe, a manje eksponirane publikacije, pojedine festivalske i izložbene kataloge prodajemo najpovoljnije.

Cijene se kreću između 200 kn za najskuplje i najopsežnije knjige i 10 kn za skromne ali beskrajno vrijedne sitnice. Nemamo prostora za sve pobrojati pa u nastavku razgledajte manji izbor onog što nudimo – za ostalo je najbolje da navratite do nas u Boškovićevu 18! Ako je netko zainteresiran za pojedino izdanje a nije u Zagrebu ili ne može doći, knjige možete naručiti i emailom na hdd@dizajn.hr pa ćemo vam ih poslati poštom. Još smo tu i nastavljamo radno, želimo vam lijepo i ugodno ljeto!

P1760653 (Custom)

Logo protiv kaosa: identitetski dizajn Borisa Ljubičića ● 100 kn

Novo monografsko izdanje, 164 stranice na hrvatskom i engleskom, posvećeno dizajnerskom radu Borisa Ljubičića u području vizualnih identiteta, znakova i logotipa tvrtki, institucija, organizacija, brendova i proizvoda. Osim teksta koji obrađuje taj segment njegovog opusa, knjiga sadrži i analizu dvadesetak najvažnijih primjera, još jedan tekst o projektu vizualnog identiteta Republike Hrvatske, ekstenzivan intervju s dizajnerom na istu temu te kataloški prikaz oko 250 znakova i logotipa nastalih od kraja 60-ih godina do danas. Knjiga je objavljena zahvaljujući donaciji Zaklade Adris. Originalna cijena knjige je 120 kn, akcijska cijena 100 kn.

 

P1740162

Fragmenti dizajnerske povijesti – Dokumenti Vol 1 ● 150 kn

Knjiga na 390 stranica okuplja tekstove, grafičke i fotografske materijale i drugu dokumentaciju prikupljenu od 2009. do 2018. godine putem niza izložbi i istraživanja posvećenih dizajnerskom nasljeđu, bitnim fenomenima iz povijesti i suvremenosti hrvatskog dizajna, individualnim dizajnerskim opusima itd. U knjigu su uključeni tekstovi sljedećih autora: Marko Golub, Dejan Kršić, Maroje Mrduljaš, Koraljka Vlajo, Alira Hrabar Oremović, Lana Cavar & Narcisa Vukojević, Goran Martin Štimac, Željko Luketić, Ivana Borovnjak, Vanja Brdar Mustapić, Darko Fritz, Ana Marija Habjan, Goran Ivanović, Antonio Karača, Bojan Krištofić, Zrinka Kuić, Igor Lah, Ivana Mance, Ivica Mitrović, Ana Radovanović, Sven Sorić, Lea Vene. Originalna cijena knjige je 180 kn, ovom prilikom možete je kupiti za 150 kn.

1718

Pregled hrvatskog dizajna 1718 ● 200 kn

Pregled hrvatskog dizajna reprezentativno je popratno izdanje s 480 stranica teksta i reprodukcija, koje služi ne samo kao katalog izložbe nego i temeljni dokument o tekućoj produkciji hrvatskog dizajna. Osim kataloškog dijela koji sadrži ne samo fotografije nego i kratke tekstove o svakom radu, publikacija sadrži i intervjue sa žiratorima i priloge koji govore o stanju hrvatskog dizajna danas. Posljednji dio knjige sadrži i detaljan pregled aktivnosti Hrvatskog dizajnerskog društva u protekle dvije godine te kazalo. Originalna cijena knjige je 250 kn, s popustom 200 kn.

 

bringhurst

Robert Bringhurst: Elementi tipografskog stila ● 144 kn

Hrvatski prijevod jedne od najvažnijih, a svakako najutjecajnijih, suvremenih knjiga iz područja tipografije, kanadskog tipografa, pjesnika i prevoditelja Roberta Bringhursta Elements of Typographic Style. Knjiga je originalno objavljena 1992. i do danas je tiskana u nizu izdanja i nekoliko osuvremenjenih verzija. Ovo izdanje priređeno je prema originalnoj verziji 3.2 na engleskom jeziku. Originalna cijena je 180 kn, akcijska 144 kn.

 

P1710343 (Custom)

Sanja Iveković – Dvostruki život: Grafički dizajn i suvremena umjetnička praksa ● 99 kn

Umjetničko djelovanje Sanje Iveković prije svega obuhvaća konceptualnu umjetnost, videoumjetnost i performans, ali važno poglavlje njezinog rada pripada i grafičkom dizajnu, kojim se kontinuirano bavila od ranih 70-ih do kraja devedesetih godina. Unatoč tome, njen dizajnerski rad, kao i dizajnerski aspekti niza njenih umjetničkih projekata dosad uglavnom nisu obrađeni. Ova knjiga posvećena je upravo tome — s jedne strane naručenim dizajnerskim radovima, a s druge onim umjetničkim projektima Sanje Iveković koji ne samo imaju nezanemarivu grafičku dizajnersku komponentu, nego je za njihovo razumijevanje bitno razgovarati upravo o dizajnu, oglašavanju, masovnim medijima itd. Ova knjiga nije na akciji jer je prvo izdanje gotovo potpuno rasprodano.

 

P1640091 (Custom) mailchimp

Dizajnom, izvan dizajna – Dizajnerske taktike Damira Gamulina ● 70 kn

Knjiga Dizajnom, izvan dizajna – Dizajnerske taktike Damira Gamulina na 116 stranica predstavlja osamnaest odabranih dizajnerskih projekata Damira Gamulina, kako onih nastalih u suautorstvu ili u suradnji s drugim autorima, tako i samostalnih. Knjiga tako obuhvaća projekte prostorne tematike, vizualne identitete, plakate, oblikovanje knjiga itd. Originalna cijena 90 kn, akcijska cijena 70 kn.

 

P1770081 (Custom) mailchimp

Davor Grünwald – Industrijski dizajn ● 80 kn

Knjiga predstavlja pregled dizajnerskog djelovanja Davora Grünwalda od kasnih šezdesetih do sredine sedamdesetih u Hrvatskoj te od 1976. do danas u Kanadi i uključuje sve najvažnije projekte ovog autora u više od 40 godina njegove karijere, kao i osvrt na kontekst u kojem je djelovao. Na ukupno 100 stranica teksta ilustriranog brojnim fotografijama, knjiga donosi veliki uvodni tekst Marka Goluba i Koraljke Vlajo, kao i ekstenzivan intervju istih autora sa samim dizajnerom koji daje uvid u sve aspekte njegovog autorskog djelovanja od školovanja sredinom 60-ih, sve do danas. Originalna cijena 100 kn, akcijska cijena 80 kn.

 

P1770083 (Custom) mailchimp

Pregled hrvatskog dizajna 1314 & 1516 ● 250 kn

Dva Pregleda hrvatskog dizajna iz 2014. i 2016. godine za cijenu jednoga. Knjige daju uvid u najbolje od hrvatske dizajnerske produkcije u dva dvogodišnja perioda. Osim kataloškog dijela, sadrže niz uvodnih tekstova o stanju hrvatskog dizajna, intervjue i slično.

 

P1770084 (Custom) mailchimp

Pregled hrvatskog dizajna 0708 & 0910 & 1112 ● 100 kn

Tri malo starija Pregleda hrvatskog dizajna, objavljena 2008., 2010. i 2012. godine za 100 kn. Za popunjavanje kolekcije, ali i više mjesta na našim policama.