Kreativci i kulturnjaci u mreži konferencije b.creative u Zagrebu

Hrvatski klaster konkurentnosti, kreativnih i kulturnih industrija zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom i agencijom KEA European Affairs organizira b.creative konferenciju koja će se održati 24. i 25. listopada 2019. u Zagrebu, u Muzeju suvremene umjetnosti. Konferencija će okupiti kulturne i kreativne profesionalce iz cijelog svijeta, te predstavlja odličnu priliku za umrežavanje domaćih predstavnika sektora s kolegama iz inozemstva. Međunarodnu b.creative konferenciju prije Zagreba ugostili su gradovi Namur, Šangaj i Seul.

Globalna mreža b.creative u 116 zemalja okuplja veliki broj institucija, udruga i poduzetnika koji djeluju u industriji kulture i kreativnosti. Mreža b.creative olakšava konvergenciju različitih umjetničkih i kreativnih kompetencija, tehničkih, znanstvenih i poduzetničkih vještina kako bi se generirale socijalne i ekonomske inovacije i osiguralo da kreativne ideje prožmu društveni razvoj. Isto tako b.creative odgovara na  pitanja snage kreativnosti u oblikovanju budućih društvenih i ekonomskih inovacija, uloge politika koje omogućuju kreativnim poduzetnicima stvaranje blagostanja, doprinosa kreativnih poduzetnika urbanom životu i socijalnoj koheziji, usklađivanja blagostanja s održivošću i promicanje međukulturne razmjene i interdisciplinarne aktivnosti.

 

b.creative (Small)

Konferencija b.creative otvorit će raspravu o financiranju kreativnih i kulturnih industrija, vještinama i kompetencijama potrebnim za  ostvarivanje kreativnog poduzetništva u globaliziranom okruženju, te preprekama s kojima se susreću kulturni i kreativni sektor. Na konferenciji će se predstaviti i Garancijski program Europskog investicijskog fonda za kreativne sektore. Za sve kreativce, umjetnike i kreativne poduzetnike koji traže izvore financiranja i prilike za razvoj poslovanja, b.creative nudi rješenje! Konferencija će se održati u prestižnom Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, koji će u tom periodu postati  mjesto razmjene  iskustava, istraživanja mogućnosti suradnje te mjesto edukacije o novim trendovima kroz predavanja, panele i radionice.

Prvi dan konferencije rezerviran je za otvorenje i „speed dating“/“b2b meetings“; unaprijed dogovorene susrete sudionika s govornicima, u organizaciji Hamac-Bicro-a.  Naime, strukturirani sustav umrežavanja omogućit će sudionicima da unaprijed znaju tko je prisutan i koga mogu upoznati: međunarodne poduzetnike, kolege, mentore ili potencijalne partnere. Unaprijed dogovoreni sastanci trajat će po 15 minuta.

Drugi dan konferencije će kroz plenarne sjednice i panele omogućiti sudionicima da se informiraju o kreativnom poduzetništvu za 21. stoljeće, pokretanju investicija, barijerama s kojima se susreću i mogućnostima kreativnog umrežavanja. Istovremeno s glavnim programom konferencije održavat će se mrežni sajam i radionice.

BCreative_MikoMikoStudio_2016_Final-3

Mreža b.creative je snažna platforma koja svojim aktivnostima,  kao pravi “borac za kulturu”, uz podršku Europske komisije,  radi na umrežavanju i vidljivosti sektora. Važna aktivnost koju platforma b.creative provodi je lobiranje,  budući da je prepoznala da kulturnim i kreativnim industrijama kao snažnim pokretačima ekonomije,  treba posvetiti više pažnje u kontekstu kreiranja javnih politika i strategija. Kreativne i kulturne industrije izuzetno su važne za razvoj i rast gospodarstva svake zemlje jer doprinose visokoj dodanoj vrijednosti ostalih gospodarskih sektora. I ono što je posebno važno – imaju potencijal otvaranja novih radnih mjesta kroz aktivaciju i razvoj poslova baziranih na intelektualnom vlasništvu

Više o programu i detaljima konferencije, te uvjetima sudjelovanja saznajte ovdje.