KotorAPSS sa Numen/For Use – PRIVREMENO / TEMPORARY

U organizaciji ljetne škole arhitekture KotorAPSS u Kotoru, Crna Gora, od 15. do 22. srpnja 2017. održat će se radionica na temu “Privremeno u arhitekturi”. Mentori radionica su KotorAPSS i hrvatsko-austrijski produkt dizajnerski studio Numen/For Use, a mogu se prijaviti arhitekti, umjetnici, studenti arhitekture, dizajna i umjetnosti. Rok za prijavu je do 10. svibnja, a sudjelovanje na radionici je besplatno.

 

KotorAPSS – The Architecture Prison Summer School, nazvan po zgradi starog austrijskog zatvora, nastoji redefinirati pristup urbanom planiranju i dizajnu u regiji. Održava se u Kotoru i od 2012. privlači mislioce i studente arhitekture iz cijelog svijeta te ih uključuje ne samo u edukaciju budućih arhitekata na području Balkana več također u komunikaciju i javnu raspravu s ciljem iniciranja promjena na više razina.

Nakon Re-Use serijala na KotorAPSS-u, ove godine otvara se tema PRIVREMENOG u arhitekturi. Unutar gradskih zidina, nedaleko od Starog austrijskog zatvora – KotorAPSS kolijevke, raskinut će se s permanentnim i preispitati značaj istog u arhitekturi.

Privremene strukture često su dizajnirane tako da mogu brzo biti uklonjene, da se mogu lako montirati ili su tu samo da bi bile mjesto na kojem se odvija neki događaj – ali svakako postaju dio javnog prostora, dio zajednice. Ove strukture bi trebale potaknuti nove ideje, testirati nove mogućnosti i drugačiji pristup korištenju javnog prostora.

Ova tema postavljena je kao eksperiment kojim se testiraju novi scenariji u Kotoru. Želja je inicirati interakciju i ugledati drugo lice javnog prostora. U prvoj godini PRIVREMENOG u arhitekturi, pozvani su Numen/For Use da kreiraju dio PRIVREMENOG.

Svi zainteresirani arhitekti, umjetnici, studenti arhitekture, dizajna i umjetnosti koji se žele prijaviti na jednotjednu radionici koju će voditi Numen/For Use i KotorAPSS na kojoj će zajedno kreirati i realizirati PRIVREMENO, trebaju poslati:

  • Svoj portfolio u .pdf formatu, do 8MB
  • Motivacijsko pismo koje tretira i temu PRIVREMENOG u arhitekturi

na: APPLY@KOTORAPSS.ME

Krajnji rok za slanje prijave je 10. svibnja, a lista odabranih kandidata bit će objavljena do 15. svibnja.

Motivacijsko pismo treba sadržavati od 500 do 1000 riječi, od kojih bi se oko 200 trebalo baviti temom PRIVREMENOG u arhitekturi

Sudjelovanje na radionici je besplatno što uključuje i besplatan smještaj u Starom Gradu u Kotoru

Službeni jezici su crnogorski i engleski.

 

Više o KotorAPSS-u i dosadašnjim programima možete pročitati na web stranici ili linku

 

kotor