Javni razgovor DIZAJN I GLAZBA i predavanje i koncert IVANA ANTUNOVIĆA (Nieuw NDG) u Splitu

Treću godinu zaredom, u petak 2. prosinca 2016., kolektiv community radija KLFM organizira program “Radio dan i noć” kako bi približio javnosti svoj rad i koncept. U suradnji s DVK UMAS ovog će se puta održati niz tematski povezanih događanja, uključujući predavanje dizajnera IVANA ANTUNOVIĆA (Nieuw NDG) na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu te njegov glazbeni nastup (pod pseudonimom Iv/An) u Beton kinu Doma mladih, kao i javni razgovor na temu DIZAJN I GLAZBA u istom prostoru. U razgovoru sudjeluju ŽELJKO LUKETIĆ, DEJAN KRŠIĆ, IVAN ANTUNOVIĆ i MLADEN ĐIKIĆ.

Točno u podne u petak 2.12., u partnerstvu s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije, najavljeno je predavanje dizajnera vizualnih komunikacija i glazbenika Ivana Antunovića (Nieuw NDG) koji će predstaviti svoj rad. Njegov rad je u potpunosti orijentiran na samizdat/uradi-sam proces – od produkcije glazbe preko oblikovanja vizuala i pakiranja za različite medije do njihove distribucije (label 0.5).

 

Poslijepodne u 18 sati program seli u prostor Beton kina u Domu mladih na razgovor o poveznicama glazbe i dizajna, posebno o samizdat i uradi-sam produkciji. Razgovor će se fokusirati i na promjenu uloge dizajna u suvremenoj glazbenoj produkciji i konzumaciji iste vremenu digitalnih i interaktivnih medija. U razgovoru će sudjelovati Željko Luketić (filmski i glazbeni kritičar, kourednik izdanja Electronic Jugoton i koautor izložbi o socijalističkoj disko kulturi ), Dejan Kršić (dizajner i ponekad DIY glazbenik — Nova Evropa), Mladen Đikić (glazbenik i DIY producent —nnnf) i Ivan Antunović (dizajner i glazbenik i DIY producent). Nakon razgovora, u 20:00, Ivan Antunović (Iv/An) će u istom prostoru publiku zagrijati nastupom uživo.

 

plakat-klfm-dan_noc_fin-custom

 

Nakon “Radio dana” i zagrijavanja u Beton kinu program se u 22 sata nastavlja sa “Radio noći” u klubu Quasimodo gdje KLFM Soundsystem priprema eklektični, plesni i klupski presjek radijskih emisija (Antidote, Demos, El5egundo, eXit, JSRC, La Strada/Mondo Cinematico, Radio Los Santos, QRT…). Tijekom večeri bit će moguće donacijama pomoći djelovanju radija te dobiti donatorske poklone (majice, torbe, naljepnicu ili bedževe).

 

SVI PROGRAMI SU BESPLATNI, a realiziraju se uz podršku Ministarstva kulture RH i u partnerstvu s Umjetničkom akademijom i MKC-om.