Izložba dizajnerskog kolektiva NJI3 u galeriji HUiU u Puli

U četvrtak, 19. travnja u 20:30 sati u galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika u Puli, Zagrebačka 27, otvara se izložba radova kolektiva dizajnerica NJI3. Kolektiv čine Dina Milovčić, Tessa Bachrach Krištofić i Franka Tretinjak, a u sklopu izložbe nazvane “NJI3/6” izložit će presjek radova koji su nastali u zadnjih šest godina zajedničkog djelovanja. Osim izložbe, dizajnerice će 21. i 22.4., u prostorima Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika održati i radionicu izrade GIF animacija, koja je organizirana u suradnji s udrugom Metamedij.

Kolektiv NJI3 na izložbi u Puli prikazat će projekte koji su realizirani uglavnom u području kulture, između ostalog za manifestacije poput Dana D, Design Districta, Internacionalnog filmskog festivala u Rotterdamu, te za aktere nezavisne scene. Do suradnje je došlo na poziv Vjerana Juhasa, jednog od suosnivača Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika (HUiU). Najavne materijale za izložbu dizajnirao je Marko Hrastovec. Izložba se otvara u četvrtak, 19. travnja u 20:30 sati u galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika i biti će otvorena do 3. svibnja.

Najavni materijal za izložbu - Marko Hrastovec

Najavni materijal za izložbu – Marko Hrastovec

 

NJI3 je dizajnerski kolektiv koji neformalno djeluje od 2012. godine. Čine ga Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, grafičke dizajnerice koje su svoju prvu suradnju ostvarile još u vrijeme studiranja na Studiju dizajna u Zagrebu. Od tada kao kolektiv kontinuirano rade na projektima na području grafičkog dizajna, ilustracije i pokretne grafike. Nagrađivane su autorice koje su izlagale na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Članice su Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Osim izložbe, u Puli će se od 21. do 22. travnja u organizaciji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika i Udruge Metamedij održati besplatna radionica izrade autorskih GIF animacija, koju će voditi gošće iz dizajnerskog kolektiva NJI3. Cilj radionice je naučiti mlade kako stvarati animirane gifove i koristiti ih kao komunikacijski alat kroz animirani crtež, dizajn ili fotografiju!

Radionica će se održavati u subotu i nedjelju 21. i 22. 4. u prostorijama HUiU galerije. Namijenjena je mladima srednjoškolske dobi, a za sudjelovanje na radionici potrebno je poslati osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja) na mail adresu: metamedia@email.com.
Požurite s prijavama jer je broj polaznika ograničen!