Izložba ILUSTRACIJE PRIČAJU u Oris – Kući arhitekture

U četvrtak,  28. rujna u 19 sati održat će se otvorenje izložbe “Ilustracije pričaju” pod pokroviteljstvom međunarodnog arhitektonskog ureda Artelior. Izloženi radovi nastali su kao rezultat serije snapshot intervjua vođenih od travnja do kolovoza 2017. godine u suradnji sa portalom Buro 24/7.  Izložbu će se moći pogledati do utorka, 10. listopada, u Oris kući arhitekture. 

Ilustracija na naslovnici: Manuel Šumberac
Povodom zatvaranja izložbe održati se se dobrotvorna aukcija izloženih radova u svrhu pomoći radu Udruge Pragma koja se bavi promicanjem, razvitkom i unaprjeđenjem svih aspekata socijalne i zdravstvene zaštite socijalno ugroženih i bolesnih osoba.
Hana Tintor

Hana Tintor

Izložba se sastoji od 50 radova nastalih u sklopu Snapshot intervjua sa 10 mladih ilustratora iz Hrvatske i Srbije. Sama riječ snapshot označava kratki uvid ili malu količinu informacija prema kojima možemo naslutiti kakav je netko.
Stipan Tadić

Stipan Tadić

Intervju je osmišljen na način da svi autori odgovaraju na 5 istih pitanja kroz svoj primarni medij – ilustraciju i umjesto pisanih odgovora nam crtaju priče o sebi. Različitih formata i tehnika, radovi daju jedinstvenu introspektivu kojom ogoljuju intimu autora i otkrivaju stvari koje je lakše nacrtati nego napisati. Ujednačena pitanja autorice daju komparativni prikaz tehnike te skrivenog svijeta mašte intervjuiranih umjetnika.
Klasja Habjan

Klasja Habjan

Na ovoj izložbi nam svoje priče o ludostima i ljubavi pričaju ilustratori Davor Gromilović, Klasja Habjan, Tea Jurišić, OKO, Klara Rusan, Killa slova, Manuel Šumberac, Stipan Tadić, Hana Tintor i Dominik Vuković.
Tea Jurišić

Tea Jurišić

 
O autorici izložbe i serije intervjua:
Lana Petrak rođena je u Zagrebu 1988. godine. Završila je studij arhitekture u Zagrebu, a dodatno se obrazovala te radila u Münchenu i Amsterdamu. Uz rad u arhitekturi, djeluje interdisciplinarno te sudjeluje na međunarodnim radionicama, a u slobodno vrijeme prati i promiče likovnu umjetnost, osobito mlade autore. Radi u međunarodnom arhitektonskom uredu Artelior u Zagrebu.