Internacionalni laserski samit jeftine grafike – “Na rubu” u Laubi

U srijedu i četvtak 18. i 19. studenog u Laubi održat će se Internacionalni Laserski samit jeftine grafike, pop-up izložba i događanje koje se nakon Berlina, Amsterdama, Beograda, Basela i Beča po prvi put predstavlja u Zagrebu. Otvorenje je 18. 11. u 20 sati.

Nakon uspješne turneje širom Balkana i Europe umjetnički kolektiv Turbosutra u suradnji s LAUBOM predstavlja Internacionalni laserski samit jeftine grafike u Zagrebu. Tijekom dvije večeri, 18.11. i 19.11.2015.,u Kuću za ljude i umjetnost dolazi pop-up izložba kojom će se predstaviti suvremenu grafičku produkciju s prostora Hrvatske i Balkana te šire, a svi posjetitelji imat će priliku kupnje grafika po principu 1 grafika 10 kuna.

Ideja Laserskog samita jeftine grafike je predstaviti radove preko 100 dizajnera s prostora Hrvatske i Balkana, ali i cijelog svijeta. Radovi će biti producirani na standardnom uredskom papiru (80 g i A4 format), otisnuti na laserskom printeru u crno – bijeloj tehnici, kako bi bili dostupni najširoj publici. Ovaj događaj na originalan način oslikava duh vremena u kojem živimo i otvoreno govori o položaju dizajnera i umjetnika u suvremenom društvu.

 

Laser-Summit-Home-2

 

Laserski samit prvi je put bio predstavljen u Beogradu 2009. godine u Centru za kulturnu dekontaminaciju. U međuvremenu je postao globalni fenomen koji okuplja mlade kreativce, ali i zvijezde iz područja dizajna, ilustracije i vizualnih komunikacija s ciljem promocije i afirmacije grafičkog dizajna među najširom publikom, na svjež i neobičan način.

Lauba – Kuća za ljude i umjetnost ovoga puta postaje poseban poligon za prezentaciju radova, a središnje mjesto unutar postava zauzimat će laserski printeri kojima će se printati predstavljeni radovi. S obzirom da je izložba prodajnog karaktera, posjetitelji će za 10 kuna moći postati ponosni vlasnici grafika čiji su autori najveće zvijezde dizajna s prostora Hrvatske i Balkana, kao i talentirani mladi stvaraoci čije vrijeme tek dolazi.

 

Laser-Summit-Home-1

 

Vizualno uživanje ne bi bilo potpuno bez odgovarajuće glazbene podloge za koju će biti odgovorni provjereni  glazbeni kolektivi i DJ-i iz Zagreba, Beograda i Beča. Na samom otvaranju, 18.11.2015., u goste stiže DJ kolektiv CFSN. Na zatvaranju pop-up izložbe, 19. 11. 2015., siguran provod je garantiran uz Ewox & Tamarinsky – tandem iz Beograda, sjajnog Kristijana Molnara, te bečkog glazbenog veterana Vuka Dediera iz kolektiva Sexy Deutsch i legendarnog DJ Pytzeka iz Zagreba.

Internacionalni Laserski samit jeftine grafike ove se godine u Zagrebu održava u organizaciji umjetničkog kolektiva TURBOSUTRA i LAUBE – Kuće za ljude i umjetnost. Projekt je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Ulaz je slobodan.