IIID nagrade i priznanja hrvatskim dizajnerima

Međunarodni institut za informacijski dizajn u Beču obznanio je ovogodišnje dobitnike ugledne nagrade IIID Award. Nagrade, o kojima odlučuje međunarodni ocjenjivački sud, dodjeljuju se u 19 kategorija fokusiranih na specifične teme i područja informacijskog dizajna, a među nagrađenima su i dva hrvatska tima.

IIID – Međunarodni institut za informacijski dizajn osnovan je 1986. godine s ciljem poticanja, razvoja i prepoznavanja dobrih praksi u informacijskom dizajnu u najširem smislu riječi, a tijekom proteklih 30-ak godina postao je jedan od najutjecajnijih aktera u tom području. Same nagrade, IIID Awards, dodjeljuju se od 2011. godine u trijenalnom ritmu, a nagrađeni radovi objavljuju se u posebnoj publikaciji te uvrštavaju u putujuću međunarodnu izložbu. Među dobitnicima nagrada i priznanja su i dva hrvatska tima.

 

Srebro u kategoriji Proizvodi i usluge odnio je Studio Sonda, odnosno Jelena Fiškuš i Sean Poropat, za vinsku etiketu Piquentum St. Vital 2014. Za isti taj rad Sonda je već ovjenčana i nagradom u profesionalnoj kategoriji Dizajn vizualnih komunikacija na prošlogodišnjoj Izložbi hrvatskog dizajna 1516.

 

SONDA_Piquentum-Sv.Vital-2014

 

Također, priznanje Editors’ Choice koje također dodjeljuje Institut za informacijski dizajn u Beču dobili su Karlo Kazinoti, Mišo Komenda i Iris Klarić za njihov dizajn signalizacije tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku. Oba rada bit će uključena u izložbu koja će tijekom naredne dvije godine putovati svijetom! Čestitamo nagrađenima!

 

591