[d]razgovor: SVEN SORIĆ i HRVOJE SPUDIĆ / Tko treba plakate?

U utorak 28. ožujka 2017. s početkom u 19 sati u HDD galeriji održat će se [d]razgovor povodom aktualne izložbe THIS TOWN NEEDS POSTERS. Gosti su, naravno, mladi autorski duo HRVOJE SPUDIĆ i SVEN SORIĆ koji će nam u razgovoru s voditeljem galerije Markom Golubom otkrivati tajne manualnog tiska, zašto uvijek vrijedi eksperimentirati, kojih se pravila valja držati a koja treba kršiti, odakle medij plakata danas crpi svoju vitalnost te kako su studenti arhitekturi prebjegli u dizajn.

Više o izložbi, koja ostaje otvorena do 31.3.2017. možete pročitati ovdje. Predgovor Marka Goluba možete pročitati ovdje (uskoro i još jedan iz pera Bojana Krištofića!), a intervju sa Svenom i Hrvojem pročitajte ovdje.

 

P1490233 (Custom)

 

Što je This Town Needs Posters?
This Town Needs Posters je platforma za dizajn i ručni, analogni tisak. U svom radu naglasak stavljaju na materijale, proces i tehniku rada, te sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenosti proizašle iz procesa prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Djeluju na području nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima, među kojima izdvajaju Močvaru, Žedno Uho\ Super Uho, Zavod za eksperimentalni zvuk, Klubvizija, SC, HDD\Dan D, AKC Attack. Na zagrebačkom Danu D 2014. godine nagrađeni su prvom nagradom žirija, te im je na beogradskom Mikseru 2015. dodijeljen Mikser Award. Drže predavanja na SOS Dizajn Festivalu u Sarajevu, da festivalu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i na Fluid Design Forumu u Baru, izlažu u Zagrebu, Rijeci, Beogradu, Sisku, Subotici. Aktivno drže radionice među kojima ističu dizajnerske početnice na Danu D i u MUO, te radionice u MSU Zagreb, na Fluid Design Forumu u Baru, na Danima kreativnih industrija u Dubrovniku i povodom 70 godina oslobođenja Zagreba.

 

P1490237 (Custom)

 

Sven Sorić je diplomirani arhitekt, kao freelancer radi na području dizajna i arhitekture. Suosnivač je platforme This Town Needs Posters koja se aktivno bavi analognim oblikovanjem i tiskom plakata vezanih uz nezavisnu kulturnu scenu. Hrvoje Spudić diplomirani je arhitekt, bavi se DIY analognom fotografijom, istražuje principe optike kroz izradu kamera obskura i sličnih optičkih naprava. Dugogodišnji je član Klubvizije u kojoj je držao nekoliko radionica. 2012. se pridružuje Svenu Soriću u osnivanju kolektiva This Town Needs Posters, gdje DIY pristup i fotografske tehnike i procese spaja s primitivnim tiskom.

 

P1480955 (Custom)