[d]razgovor: MARKO HRASTOVEC / SANDRO DUJMENOVIĆ

U petak 26. svibnja 2017. u 20 sati u HDD galeriji održat će se [D]RAZGOVOR s dizajnerima MARKOM HRASTOVCEM i SANDROM DUJMENOVIĆEM povodom njihove aktualne izložbe LOUVRE U ZAGREBU. Razgovor, kao i obično, moderira Marko Golub, a to je ujedno i posljednja prilika da pogledate cijelu priču o ekskluzivnoj tipografiji muzeja Louvre iza koje stoji upravo ovaj dvojac.

Dok je izložba detaljno predstavila tipografska pisma Louvre Sans i Louvre Serif, njihova polazišta, anatomiju, reference, razvoj i njihovu primjenu u recentnim tiskanim materijalima Louvrea, u razgovoru ćemo dotaknuti i brojne druge projekte Marka Hrastovca i Sandra Dujmenovića nastale samostalno ili u suradnji s drugim autorima.

Više o gostima:

Sandro Dujmenović je iskustvo gradio radeći u dizajn agenciji Bunch za najbolje hrvatske i britanske klijente, zatim kao art direktor u digitalnoj agenciji Brlog iz grupe Bruketa&Žinić OM, dok sada je suosnivač i art direktor u Betonu. Radio je za Red Bull, Erste, Diners, Fact Mag, Adris, Hrvatski Telekom, Guiness i mnoge druge.

Marko Hrastovec se dizajnom tipografskih pisama i tipografskim dizajnom bavi od početka studija. Sudjelovao je kao dio uredništva na hrvatskom prijevodu knjige Gerrira Noorrdzija – Potez, a trenutno je predavač na tipografskim kolegijima na Studiju dizajna u Zagrebu. Radi samostalno za klijente iz Europe i regije.

 

Više o izložbi pročitajte OVDJE.