[d]razgovor: Boris Ljubičić

U petak 2. veljače 2018. u 19 sati u HDD galeriji održat će se [d]razgovor s BORISOM LJUBIČIĆEM, jednim od najvažnijih hrvatskih dizajnera starije generacije, autorom čije je dizajnersko djelovanje prepoznato i internacionalno, te čiji su radovi ostavili bitan trag, ne samo na dizajnerskoj sceni, tijekom više od četiri desetljeća. Neposredan povod je njegova izložba JEDNINA MNOŽINE – SIMBOL, ZNAK, LOGO, BREND koja u našem izložbenom prostoru ostaje otvorena do 6. veljače.

Sama izložba okuplja na jednom mjestu preko 250 Ljubičićevih radova u području dizajna znaka i logotipa, među kojima se svakako mogu izvojiti oni za tvrtke poput Francka, Labuda i IGH, ustanove i organizacije kao što su Hrvatska radiotelevizija, Hrvatska turistička zajednica, Zagrebački velesajamInstitut Ruđer Bošković i Ministarstvo kulture, sportske manifestacije poput Mediteranskih igara i Europskog prvenstva u atletici u Splitu, kulturne manifestacije kao što su Muzički biennale Zagreb i Dubrovačke ljetne igre te mnoge, mnoge druge.

U razgovoru ćemo se osvrnuti na važnost i mjesto znaka i logoa u kontekstu dizajna općenito, ali i na Ljubičićev pristup dizajnu, način razmišljanja, njegove najvažnije vrijednosti i načela. Osim što je sjajan dizajner, Ljubičić je i izvrstan pripovjedač s golemim znanjem i iskustvom, a ovaj razgovor izvrsna je prilika da se detaljnije upoznate s njim kao osobom i autorom. Moderator razgovora je kustos aktualne izložbe i voditelj HDD galerije Marko Golub.

Više o izložbi pročitajte OVDJE.