Dizajniraj svoj app!

Za vikend, 21. i 22. prosinca u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru EDU programa, održat će se besplatna radionica UX/UI dizajna pod nazivom DIZAJNIRAJ SVOJ APP! Na radionici, koju će voditi dizajnerice MARINA JUKIĆ, JELENA NJEGUŠ i VITA VREBAC, polaznici će na papiru crtati mobilnu aplikaciju koju će potom prenijeti na mobitel. Radionica je namijenjena srednjoškolskom uzrastu, a više detalja možete naći u nastavku.

Opis radionice


Svrha mobilnih aplikacija je olakšati svakodnevni život te uz pomoć trenutne tehnologije ponuditi rješenja problema.

Cilj ove dvodnevne radionice je kreirati bazu za upotrebljivi proizvod kojeg bi baš ti htio/htjela koristiti jer smatraš da bi ti na neki način olakšao svakodnevnicu. Upoznat ćemo te s vrludavim fazama koje digitalna aplikacija prolazi, počevši od inicijalne ideje pa sve do razvoja konkretne aplikacije. Jedan od glavnih koraka dobivanja željenih rezultata je također i testiranje kojim određujemo jesmo li uspjeli postići sve što smo isplanirali, te ćemo se i toga također dotaknuti kroz radionicu.

Koristeći analogne alate pomoći ćemo ti izraditi svoj app, te ga uz pomoć dostupnih tehnologija prenijeti na mobitel. Na kraju radionice ćeš moći doživjeti kako bi izgledalo da aplikacija u stvarnosti radi.

Kroz prvi dan ćemo smišljati koji bi tvoj dio svakodnevice točno aplikacija trebala rješavati i koje bi funkcije trebala imati, a u drugom danu ćemo se baviti vizualnim oblikovanjem sučelja i interakcijama.

Tvoj zadatak prije radionice je razmisliti o mogućim idejama za svoj app i donijeti isprintane primjere aplikacija koje ti se sviđaju kako bi što prije mogao/mogla krenuti s učenjem novih i korisnih vještina.

 

Radionica je namijenjena srednjoškolskom uzrastu, a roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 20. prosinca do 15 sati na email hdd@dizajn.hr.


Mjesto i vrijeme održavanja:

Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18, Zagreb

Radionica se održava 21. i 22. 12., svaki dan od 10.00 – 16.00 sati

 

Voditeljice radionice:

Jelena Njeguš

Jelena Njeguš je UX/UI i grafička dizajnerica iz Dubrovnika, a trenutno živi i radi u Zagrebu. 2018. godine je postala magistrica Dizajna interaktivnih medija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Iako voli sve aspekte grafičkog dizajna korisničko sučelje i interakcije su joj najveća strast jer predstavljaju kombinaciju dva područja koja je najviše zanimaju: tehnologije i umjetnosti. Voli pse, hranu i glasnu glazbu.

Vita Vrebac

Diplomirana grafička dizajnerica i članica dizajn tima u Infinumu. Uz digitalni dizajn, bavi se digitalnom ilustracijom gdje svaki put istražuje razne tehnike i stilove. U vizualnom izražavanju voli eksperimentirati s bojama i slatkim animacijama. Samoprozvana DIY majstorica.

Marina Jukić

Dizajnerica i voditeljica dizajn tima u digitalnoj agenciji Infinum, predavačica na Infinum Akademiji — smjer dizajn, aktivna članica tima IxDA Hrvatska kao i VJing kolektiva leilamarinaena. Trenutno se bavi edukacijom u dizajnu te poboljšavanjem dizajn procesa s ciljem postizanja što kvalitetnijih i što održivijih rješenja za projekte.