Dizajnerska početnica: Zdjelica mjerica

U subotu 11. travnja 2015. s početkom u 10 sati će se održati radionica za djecu pod nazivom Zdjelica mjerica. Radionicu će voditi dizajnerica Mia Bogovac.

O radionici:
Oblikovanjem i izradom personaliziranog predmeta od papira polaznici radionice upoznaju i propituju tezu “čovjek je mjerilo svih stvari”. Pridružite nam se i saznajte kako ćemo od jedne priče za djecu, grickalica, malo mjerenja i crtanja napraviti svoje zdjelice – mjerice! Radionica je u korelaciji s “Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika u osnovnim školama”, kojim se propisuje preporučeni dnevni unos energije i hranjivih tvari po pojedinim obrocima za vrijeme boravka u školi, kao i kurikulumom za matematiku, likovnu i tehničku kulturu. Cilj radionice je upoznati djecu s dizajnom; alatom koji olakšava radnje, doskače problemu i čini “ono što se mora” zanimljivim. Također se vježbaju i razvijaju: motorika, koncentracija za realizaciju ideje, prezentacija projekta od ideje do rješenja te konstruktivna kritika. Želja je približiti polaznicima univerzalnu snagu procesa dizajna kroz izradu jednostavnog 3D modela.

O voditeljici:
Mia Bogovac nakon stjecanja titule magistra dizajna na Studiju dizajna u Zagrebu (2011.) radi u domeni produkt dizajna, scenografije i vizualnih komunikacija. S kolegicama osniva i aktivno djeluje unutar dizajn studija Manufakturist. Istovremeno razvija samoinicirani projekt lokalnog djelovanja i edukacije u području produkt dizajna – “Odrazi”. Projekt obuhvaća prostorne intervencije i radionice u institucijama poput osnovnih škola u Zagrebu i Dubrovniku, Doma za djecu i mladež, SOS sela. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18
Vrijeme: 11.04. 2015., 10:00 – 12:30
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
* ukoliko radionicu pohađa dijete iz iste obitelji, cijena je 40 kn po djetetu
Uzrast: 3.-6. razreda osnovne škole
Rok prijave: 10.04.2015. do 15 sati na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

Program radionica kao i vijesti iz područja dizajna za najmlađe možete pratiti na facebook stranici Dizajnerske Početnice