Dizajnerska početnica za osnovnoškolce: Dizajn ambalaže

U subotu 11. studenog na Umjetničkoj akademiji u Splitu (Zagrebačka 3) s početkom u 10 sati održat će se Dizajnerska početnica za osnovnoškolce pod nazivom “Dizajn ambalaže”. Voditeljica radionice je Lana Vitas Gruić, a rok za prijavu je petak, 10.11.2017. do 17:00 sati. Detalje o temi radionice i načinu prijave pročitajte u nastavku!

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u Splitu u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture.

Polaznici radionice će se pod vodstvom Lane Vitas Gruić upoznati sa procesom oblikovanja i dizajna ambalaže korištenjem raznih raspoloživih grafičkih elemenata, s fokusom na vizualizaciju proizvoda za djecu. Kroz rad, cilj je ukazati i na važnost informacija o samom proizvodu u kontekstu oblikovanja ovitka.