Dizajnerska početnica: VJ zabava

Ove subote 9. prosinca s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica VJ zabava. Voditeljice radionice su Ena Jurov, Leila Kasumović i Marina Jukić, a rok za prijave je petak 8. prosinca do 15 sati.

O radionici

Što god zamislite, može se pretvoriti u pokretnu grafiku (kolaži, fotografije, crteži, skenovi, 3D oblici itd.). Na radionici VJ zabava tinejdžeri će saznati kako kreirati i pokrenuti vizualni sadržaj koji je u simbiozi s glazbenim. Cilj radionice je napraviti scenografiju, odnosno projekciju za bilo koju vrstu glazbe u suradnji s drugim sudionicima.

Polaznici mogu donijeti gotove materijale ili ih izraditi na licu mjesta. U sljedećoj fazi grafike će se kompjuterski obrađivati te pretvarati u slojeve (layere) koji će se koristiti za VJing. Na jednostavnim primjerima voditeljice će pokazati mogućnosti programa koji koriste za izradu projekcija, te kako manipulirati layerima i loopovima.

Nakon upoznavanja s procesom stvorit će zajedničku videoprojekciju u koju će sudionici dodavati svoje materijale.

Ciljevi radionice su usvajanje osnova VJanja i razvijanje suradnje među sudionicima. Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole te srednjoškolcima.

Rok za prijave je petak 8. prosinca do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

O voditeljicama

Ena Jurov, Leila Kasumović i Marina Jukić odvojeno i u raznim kombinacijama djeluju u području dizajna vizualnih komunikacija, ilustracije i stripa. Početkom 2017. godine pokrenule su VJ Trio i shvatile kako ih to područje vizualnih umjetnosti izuzetno zabavlja, a zabavu žele podijeliti i s mlađim generacijama.