Dizajnerska početnica: Veliki i mali logo

U subotu 6. svibnja 2023. godine s početkom u 10:30 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica pod nazivom Veliki i mali logo. Voditelj radionice je dizajner Marko Borota. Rok za prijavu je petak 5. svibnja do 15 sati. Radionica je namijenjena nižim razredima osnovne škole.

Na radionici Veliki i mali logo bavit ćemo se odgovorom na pitanje “Što želiš biti kad odrasteš, a možeš biti što god poželiš?”, a onda dizajnirati logo za odabrano zanimanje.

U uvodnom dijelu radionice razgovarat ćemo o tome što je znak i primjećujemo li znakove u svakodnevici. Gledat ćemo primjere i pogađati što stoji iza kojeg znaka. Zatim ćemo razgovarati o profesijama i što bi djeca voljela biti kad odrastu? Naglasak je i na izmišljenim profesijama, od čarobnjaka do čistača Mjeseca.

Cilj ove radionice je, kroz promišljanje zanimanja i kreiranje vizuala, približiti djeci dizajn i osnove vizualnog identiteta, na njima blizak i opušten način. Isto tako, djeca će naučiti gledati i shvaćati svijet i simbole koji ih okružuju, gdje se primjenjuju logotip i zaštitni znak, te kako napraviti vlastiti logo – od ideje i skice do finalnog dizajna.

Datum održavanja: subota, 6. svibnja 2023. godine, s početkom u 10.30 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 1  1/2 h (od 10.30 – 12.00).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 5. svibnja 2023. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Ova besplatna radionica je namijenjena nižim razredima osnovne škole.

Više o voditelju radionice:
Marko Borota diplomirao je Dizajn novih medija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Tijekom studija, razvio je interes za tipografiju i specijalizirao dizajn pisma pod mentorstvom profesora Nikole Đureka. Dizajnersko iskustvo stekao je u volonterskim i freelance projektima, a zadnje četiri godine pliva u agencijskim vodama. U slobodno vrijeme, strastveno trenira plivanje (u bazenu).