Dizajnerska početnica u Splitu: VIZUALNI IDENTITET SUPERJUNAKA

U subotu 25.1.2020. održat će se još jedna Dizajnerska početnica u Splitu. Mjesto održavanja početnice „Vizualni identitet super junaka“ je Umjetnička akademija (Zagrebačka 3). Polaznici će osmisliti brend za svakog odabranog superjunaka čiji će se identitet prilagoditi njegovoj novoj djelatnosti. Radionica je namijenjena osnovnoškolskom uzrastu (od 5. do 8. razreda), a voditeljica je Eleonora Matijašević. Početnica je besplatna, ali je zbog ograničenog broja sudionika potrebna prethodna najava. Više o radionici pročitajte u nastavku.

Dizajneri-mentori upoznat će polaznike radionice s osnovama dizajna kao vizualne djelatnosti, ali i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevnice. Na ovoj početnici polaznici će se upoznati s temom brenda i vizualnog identiteta kroz superjunake. Polaznici će odabranom superjunaku osmisliti brend i njegov identitet prilagoditi njegovoj novoj djelatnosti, pa će tako Hulk postati fitness trener, a Catwoman možda veterinarka.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Termin: subota, 25.01. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split.
Uzrast polaznika: osnovnoškolski (5.—8. razred).
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr.
Rok za prijave: petak, 24.01.2020. u 17:00 sati.
Voditeljica radionice: Eleonora Matijašević

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.