Dizajnerska početnica u Splitu: Uveži svoj sketchbook

Dizajnerska početnica u Splitu održat će se u subotu, 22. listopada 2022. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije. Radionica Uveži svoj sketchbook namijenjena je osnovnoškolcima (1.- 4. razred). Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljice radionice je Ana Bodrožić. Prijave su otvorene do petka, 21. listopada 2022. godine u 17 sati.

Polaznici će na radionici izraditi vlastiti “sketchbook” prilikom čega će saznati na koji način dizajner sudjeluje u procesu nastanka knjige. Radionica ima za cilj potaknuti kreativno izražavanje vizualizacijom informacije, samostalnost djeteta u radu te razviti psihomotoričke vještine kroz proces izrade uveza knjige za skiciranje ideja.

Termin: subota, 22.10. 2022.godine, od 10:00-12:00 sati

Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

Uzrast polaznika: osnovnoškolski (1.—4. razred)

Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 21.10.2022. u 17:00 sati.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

Radionica se održava kao dio aktivnosti u sklopu UMAS25.

O voditeljici radionice:
Ana Bodrožić dizajnerica je vizualnih komunikacija koja, nakon diplome na Odsjeku dizajna pri Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, profesionalni put nastavlja radom u studiju Kazinoti & Komenda, agenciji Remake i freelance projektima. Iskustvo mentoriranja razvija kroz nastavu i radionice kao asistentica oblikovnih kolegija na Odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija u Splitu.