Dizajnerska početnica u Splitu: Splitopoly

Nova radionica u Splitu SPLITOPOLY održat će se u subotu, 3.veljače 2024. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je namijenjena srednjoškolcima. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditelj radionice je illustrator i animator Goran Radošević. Prijave su otvorene do petka, 2. veljače 2024. godine u 17 sati. Više informacija o samoj radionici možete pronaći u tekstu.

Tijekom radionice polaznici i polaznice će se baviti kreativnim redizajnom igre Monopoly. tj reinterpretacijom u Splitopoly! Polaznici će uz pomoć humora, kreativnosti i dobre zabave osmisliti reinterpretaciju popularne stolne igre, a inspiraciju će tražiti u lokalnom kontekstu, raznim problemima i specifičnostima grada Splita.

Termin: subota, 3.2. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: srednja škola
Prijave i kontaktdizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 2.2.2024. do 17:00 sati
Voditelj radionice: Goran Radošević

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne.
– Broj sudionika je ograničen.

Više o voditelju radionice:
Goran Radošević je stekao zvanje prvostupnika na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, te magistrirao na Odsjeku za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2016. radi kao freelance ilustrator i 2D animator. Sudjelovao je na brojnim izložbama, filmskim festivalima i projektima, te surađivao s nizom istaknutih klijenata u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je ULUPUH-a. Od 2019. godine radi kao vanjski suradnik u zvanju asistenta pri Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.