Dizajnerska početnica u Splitu: “Slagalica”

U subotu 10. ožujka od 10 do 12 sati u prostorima Umjetničke akademije u Zagrebačkoj 3 održat će se nova Dizajnerska početnica pod nazivom “Slagalica”. Voditeljica radionice ovog je puta Eleonora Matijašević, a namijenjena je djeci ranog osnovnoškolskog uzrasta (od prvog do četvrtog razreda). Detalje vezane za prijavu na radionicu pročitajte u nastavku!

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture. Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
Na ovotjednoj radionici, s temom “Slagalica”, polaznice/polaznici će se upoznati s elementima dizajniranja igre kroz vizualizaciju i oblikovanje slagalice (puzzle). Radionica je besplatna, a broj sudionika je ograničen. Prijaviti se možete do petka 9.3. u 17 sati putem elektroničke pošte: dizajnerskapocetnica@umas.hr