Dizajnerska početnica u Splitu: Razmišljajmo kroz simbole

Nova radionica Dizajnerske početnice u Splitu RAZMIŠLJAJMO KROZ SIMBOLE održat će se u subotu, 23. ožujka 2024. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije. Radionica je namijenjena srednjoškolcima. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditelj radionice je grafički dizajner Segor Garber. Prijave su otvorene do petka, 22. ožujka 2024. godine u 17 sati. Više informacija o samoj radionici možete pronaći u tekstu.

Polaznici i polaznice radionice Razmišljajmo kroz simbole upoznati će se s dizajnerskim razmišljanjem i naučit će kako na različite načine vizualno komunicirati. Vizualizirat ćemo pojmove, spajati dva simbola u jedan novi, ali i implementirati postojeće simbole u slova i riječi. Svi sudionici imat će priliku crtežom prikazati značenje neopipljivih pojmova, ili pronaći postojeći znak ili simbol za odabrani pojam koji ćemo dalje razrađivati. Malo ćemo promišljati i istraživati, onda crtati i pojednostavljivati, a kroz kreativnu igru naučit ćemo i bitnu razliku između znakova i simbola.

Termin: subota, 23.03.2024.,  od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: srednja škola (1. — 4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 22.03.2024. do 17:00 sati
Voditelj radionice: Segor Garber

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane,
bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne.
– Broj sudionika je ograničen.

O voditelju:
Segor Garber, freelance grafički dizajner, stekao je naziv Magistra Dizajna vizualnih komunikacija na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Još 2017. godine s nekoliko kolega tvori skupinu suosnivača s kojima otvara prvu dizajnersku udrugu u Splitu, studentsku udrugu DVK koja od tada aktivno djeluje u svrhu promicanja dizajna, umjetnosti i vizualne kulture. Prvi je tajnik udruge, a i danas sudjeluje kao aktivni član. Od tada konzistentno sudjeluje u mnogim kulturno umjetničkim projektima kao dizajner, organizator, voditelj radionica i predavač u suradnji s mnogim kulturnim i obrazovnim institucijama. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva  te kao stručni suradnik surađuje s HDD-om i Platformom 9,81 u postavljanju izložbi u Multimedijalnom kulturnom centru. Sudjelovao je na brojnim žiriranim izložbama i nedavno je ostvario dvije samostalne izložbe.