Dizajnerska početnica u Splitu: Osmisli aplikaciju za svog superjunaka

Nova radionica u Splitu OSMISLI APLIKACIJU ZA SVOG SUPERJUNAKA održat će se u subotu, 17. veljače 2024. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je djeci od 5. – 8. razreda. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljica radionice je dizajnerica Marija Polović. Prijave su otvorene do petka, 16. veljače 2024. godine u 17 sati. Više informacija o samoj radionici možete pronaći u tekstu.

Upoznaj se s osnovama procesa UX dizajna kroz izradu aplikacije za vlastitog superjunaka. Nauči kako osmisliti aplikaciju uzimajući u obzir potrebe i interese svog superjunaka. Prepoznaj ključne probleme s kojima se suočava i kako aplikacija može pomoći riješiti te probleme.

Tvoj superjunak može biti iz popularnih filmova, stripova ili knjiga, ali može biti i tvoj vlastiti super junak iz mašte. Ako pak nisi fan takvih priča, ne brini jer superjunaci su svuda oko nas. Tvoj junak može biti netko iz tvog života: baka, trener, prijateljica ili pak neki uzor ili idol. Radionica će se izvoditi kombiniranom tehnikom crtanja i kolažiranja.

Termin: subota, 17.02. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovna škola (5. — 8. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 16.02.2024. do 17:00 sati
Voditeljica radionice: Marija Polović

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane,
bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne.
– Broj sudionika je ograničen.

O voditeljici:
Marija Polović stekla je svoje znanje o dizajnu kao prvostupnica na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer Primijenjeni umjetnik,  zatim je diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu,  smjer Interaktivni dizajn. Njeno dizajnersko iskustvo obuhvaćalo je razne freelance projekte i rad u dizajnerskoj agenciji, prije nego što se pridružila IT agenciji kao digitalna dizajnerica. U slobodno vrijeme razvija svoju kreativnost i umjetničko izražavanje kroz izradu ilustracija.