Dizajnerska početnica u Splitu: Nespojivi Spojko

Nova radionica u Splitu NESPOJIVI SPOJKO održat će se u subotu, 2. prosinca 2023. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je namijenjena djeci od 1.-4. razreda srednje škole. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljica radionice je Noemi Bažon. Prijave su otvorene do petka, 1. prosinca 2023. godine u 17 sati. Više informacija o samoj radionici možete pronaći u tekstu.

Kratak opis radionice

Na radionici Nespojivi Spojko polaznici i polaznice će imati priliku sudjelovati u jedinstvenom procesu stvaranja karaktera koristeći nasumično odabrane karakteristike. Kroz pažljivo odabrane kategorije poput oblika tijela, vrste odjeće te oblika očiju, ušiju, ruku i nogu, koje će unaprijed biti definirane, svaki sudionik će izvući jedinstvene karakteristike. Na temelju izvučenih karakteristika sudionici će uz pomoć olovki, flomastera i drugih sličnih materijala crtati svoje “nespojive” karaktere. Nakon završetka sudionici će imati priliku stvoriti vizualni identitet stvorenih likova.
Završna faza radionice obuhvaća prezentaciju stvorenih likova između sudionika.

Termin: subota, 02.12. 2023. godine, od 10:00-12:30
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovna škola (1.—4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 01.12.2023. do 17:00 sati
Voditeljica radionice: Noemi Bažon

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne.
– Broj sudionika je ograničen.

O voditeljici
Noemi Bažon diplomirala je Dizajn vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, s posebnim usmjerenjem na ilustraciju. Tijekom svojih sveučilišnih godina, djelovala je kao freelancer te je stekla iskustvo radeći u jednoj marketinškoj agenciji. Nakon uspješno završenog studija, odlučila je krenuti vlastitim putem otvaranjem svog studija pod nazivom Studio Radiona. Od samog početka, uspostavila je suradnju s nekoliko domaćih tvrtki kao vanjska suradnica. Istovremeno se usmjerila prema američkom tržištu, gdje surađuje s jednom izdavačkom kućom u ulozi senior ilustratora i dizajnera.
Fokus Studio Radiona-e leži prije svega na dizajnu vizualnih identiteta za male poduzetnike. Paralelno s tim, trenutno se bavi stvaranjem vlastitih ilustracija koje uspješno plasira putem društvenih mreža, izgrađujući tako vlastiti umjetnički identitet.