Dizajnerska početnica u Splitu: Moj planer

Radionica Moj planer održat će se u subotu, 1. travnja 2023. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je namijenjena djeci osnovne škole (1.-4. razred). Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljica radionice je Lana Vitas Gruić. Prijave su otvorene do petka, 31. ožujka 2023. godine u 17 sati. Više informacija pronađite u tekstu.

Tema nove početnice „Moj planer” je izrada osobnog planera prikazanog kroz ikonice. Polaznici i polaznice će dobiti neke već gotove predloške, dijelove od kojih dalje oblikuju ikonice te ih tehnikom kolaža i crtežom nadograđuju. Raznim ikonama će opisati, ispričati svoj dan ili tjedan, kako zapravo provode vrijeme u školskim i vanškolskim obvezama, u igri s prijateljima i slobodnim aktivnostima, kod kuće i s roditeljima. Oblikovat će tjedni ili dnevni planer aktivnosti.

Termin: subota, 01.04.2023. godine od 10:00 do 12:00 sati

Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

Uzrast polaznika: osnovna škola (1.—4. razred)

Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 31.03.2023. godine u 17:00 sati

Voditeljica radionice: Lana Vitas Gruić

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bezobzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne.
– Broj sudionika je ograničen.

O voditeljici radionice:

Lana Vitas Gruić je diplomirana grafička dizajnerica vizualnih komunikacija. Za vrijeme studija, u razdoblju od 2002. radi na raznovrsnim projektima u kreativnom timu marketinške agencije, koja njeguje kulturu manjeg dizajn studija i specijalizirana je naročito za brending. Nakon agencijskog iskustva vodi svoj dizajn studio, a radovi nastali samostalno ili timski osvajali su nagrade na internacionalnim natjecanjima i objavljivani su u uglednim svjetskim dizajn publikacijama.