Dizajnerska početnica u Splitu: “Mapiranje Marjana”

U subotu, 13. listopada 2018. s početkom od 9.30 sati na lokaciji Amfiteatra Dječjeg grada na Marjanu održat će se Dizajnerska početnica pod nazivom MAPIRANJE MARJANA. Polazišna točka i sastajalište je na Prvoj vidilici. Ako vremenske neprilike poremete održavanje radionice na Marjanu, ista će se održati na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3, uz prethodnu obavijest sudionicima. Radionica je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole, a voditeljica radionice je JELENA PERIŠIĆ, a uvodno predavanje i obilazak organizirat će Javna ustanova za upravljanje Park šumom Marjan.

 

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Nakon sastanka na Prvoj vidilici, polaznici će pod stručnim vodstvom (Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan) proći preko nekoliko značajnih punktova sa završnom točkom: Amfiteatar Dječjeg grada na Marjanu, gdje će se odvijati praktični dio radionice. Sudionici će prethodno prezentirane informacije pokušati obilježiti oblikovanjem vizualne mape Marjana.

Termin: subota, 13.10. od 09:30 do 12:30 sati
Mjesto: Amfiteatar Dječjeg grada na Marjanu, Split
Uzrast polaznika: osnovnoškolski (5.—8. razred)
Prijave i kontaktdizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 12.10.2018. u 17:00 sati
Voditeljica radionice: Jelena Perišić
Uvodno predavanje i obilazak: Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.