Dizajnerska početnica u Splitu: Logotip

Radionica Logotip održat će se u subotu, 26. studenoga 2022. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je namijenjena srednjoškolcima. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditelj radionice je grafički dizajner Ivan Perkov. Prijave su otvorene do petka, 25. studenoga 2022. godine u 17 sati. Više informacija pronađite u tekstu!

Na radionici ćemo sudionike upoznati s procesom izrade logotipa te različitim vrstama logotipa. Polaznici će nakon kratke prezentacije i upoznavanja s problematikom izrade logotipa dobiti zadatak da uz pomoć asistenata osmisle logotip za Multimedijalni kulturni centar Split (MKC). Interdisciplinarni rad centra otvara razne mogućnosti za buđenje kreativnosti kod polaznika i realizaciju željenog vizuala.

Termin održavanja radionice: subota, 26.11.2022. godine, od 10:00 -12:00
Trajanje radionice: 2 h
Mjesto održavanja radionice: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: srednja škola (1.—4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 25.11.2022. u 17:00 sati
Voditelj radionice: Ivan Perkov

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i Grada Splita.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

Radionica se održava kao dio aktivnosti u sklopu UMAS25.

O voditelju radionice:

Ivan Perkov je grafički dizajner iz Šibenika. Magistrirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2018. godine na smjeru grafički dizajn. Radio je kao grafički dizajner u marketinškoj agenciji i na raznim freelance poslovima. Trenutno radi kao dizajner u studiju za digitalne proizvode, uz to osoban interes ima za brending, logotipe, grafički dizajn i digitalne produkte. Izvan svijeta grafičkog dizajna velika strast su mu grafiti i ulična umjetnost što je i utjecalo na njegovu odluku bavljenja dizajnom.